Annonce
Albaniserien

Runden der gik i Fynsserien: 13. spillerunde

"Den direkte vej i Danmarksserien" er præcis, hvad der spilles om i Fynsserien. Her eksemplificeret af Marstal/Rise i 2016. Foto: Roland Petersen
Målene var i den grad tilbage i denne weekends runde af Fynsserien, hvor det samtidig begynder at blive klart, hvem der skal kæmpe om oprykningsbilletten, og hvem der skal kæmpe for livet i Fyns bedste række.

FODBOLD: 13. spillerunde i indeværende sæson af Fynsserien er et overstået kapitel. Mandagen bruges derfor bedst på at reflektere over de syv kampes resultater, der især bød på favoritsejre, og hvor både top og bund ser ud til at være dannet.

Annonce

Rundens resultater

Dalum IF - S.f.B 2-2

Tarup-Paarup IF - B1913 2-5

Fjordager IF - Aarup BK 5-0

Flemløse/Haarby - SSV Højfyn 2-5

Bogense G&IF - B 1909 1-3

Morud IF - Krarup Espe Fodbold 1-1

Allesø GF - Marstal/Rise 1-2

Lørdag:

I sidste runde var der hele 5 lørdagskampe, men til denne runde var vi tilbage ved de vanlige 3. Den første af disse fandt sted på Lars R. Jacobsens Park i Dalum, hvor hjemmeholdet bød svendborgenserne fra S.f.B ind til en spændende omgang boldspil. Udeholdet tog en stabil 0-2 føring med sig ind i pausen, men Dalum gav aldrig op og fik i det 82. minut udlignet og sikret sig det ene point ved Tais Holm Christensen.

Samtidig, og ikke så langt derfra, mødte Tarup-Paarup IF førerholdet B1913. Titlen som førerhold lader til at være en, som de på Campusvej ikke ønsker at give fra sig, da de med stor sikkerhed, og i flot stil, sikrede sig en udesejr over Tarup-Paarup IF, der ellers gik ind til kampen med en imponerende stime på syv kampe uden nederlag. Især første halvleg var en magtdemonstration, hvor scoretavlen efter de første 45 min sagde 0-4. en god håndfuld minutter i midten af anden halvelg fik håbet til at leve, men da Nicklas Stokholm i overtiden bankede sit andet mål i kassen, så var lyset slukket.

Rundens største sejr fandt sted i Fjordager, hvor Aarup BK fik seriøse bøllebank. 5-0 blev slutresultatet i en kamp, hvor Fjordager IF på imponerende vis havde fem forskellige målscorere. En bedrift der vidner om stor offensiv kvalitet, og var medvirkende til at det grønne mandskab hoppede over stregen.

Søndag:

Imponerende nok startede søndag med rundens anden 2-5 udesejr. Denne gang var det SSV Højfyn der tog hjem fra Haarby Stadion med 3 point i bagagen efter en god start, og en flot sidste halv time, hvor sejren blev sikret ved tre scoringer. Ligesom det var tilfældet i Fjordager, så havde SSV Højfyn også fem forskellige målscorere på tavlen, hvor Kasper Platz Andersen dog hev lidt ekstra fokus ved at få en ostemad fem minutter efter sin scoring.

I en runde hvor udesejrene dominerede, var det ikke nogen stor overraskelse, at topholdet B 1909 også fik 3 udebanepoint. I en kamp der aldrig rigtig blev spændende, vandt de 1-3, og på trods af store chancer til Bogense G&IF og hele fire gule kort i anden halvleg til B 1909, så kom sæsonens 11. sejr i hus.

Rundens mest målfattige opgør skulle vi til Morud for at finde. Her tog hjemmeholdet imod Krarup Espe Fodbold i en kamp med flere advarsler end mål. 1-1 stod der på tavlen efter 90 minutter efter to scoringer i anden halvleg. Det var en kamp som ingen af klubberne for alvor kunne tåle at tabe, men samtidig rigtig godt kunne have brugt tre point i. Resultatet betyder ikke desto mindre, at begge klubber befinder sig under stregen.

Vi slutter runden i Allesø, hvor Fyns AGF, Allesø GF tabte 1-2 til Marstal/Rise, som sjovt nok mødte det rigtige AGF i sidste måned. Det blev rundens fjerde udesejr, men samtidig bød kampen også på rundens eneste selvmål, da Mads Hemper efter 24 minutter var uheldig at have sidste fod på Marstal/Rises føringsmål.

Se sidste uges rundegennemgang her.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Julestjerner til alle

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce