Annonce
Albaniserien

Runden der gik i Fynsserien: 13. spillerunde

"Den direkte vej i Danmarksserien" er præcis, hvad der spilles om i Fynsserien. Her eksemplificeret af Marstal/Rise i 2016. Foto: Roland Petersen
Målene var i den grad tilbage i denne weekends runde af Fynsserien, hvor det samtidig begynder at blive klart, hvem der skal kæmpe om oprykningsbilletten, og hvem der skal kæmpe for livet i Fyns bedste række.

FODBOLD: 13. spillerunde i indeværende sæson af Fynsserien er et overstået kapitel. Mandagen bruges derfor bedst på at reflektere over de syv kampes resultater, der især bød på favoritsejre, og hvor både top og bund ser ud til at være dannet.

Annonce

Rundens resultater

Dalum IF - S.f.B 2-2

Tarup-Paarup IF - B1913 2-5

Fjordager IF - Aarup BK 5-0

Flemløse/Haarby - SSV Højfyn 2-5

Bogense G&IF - B 1909 1-3

Morud IF - Krarup Espe Fodbold 1-1

Allesø GF - Marstal/Rise 1-2

Lørdag:

I sidste runde var der hele 5 lørdagskampe, men til denne runde var vi tilbage ved de vanlige 3. Den første af disse fandt sted på Lars R. Jacobsens Park i Dalum, hvor hjemmeholdet bød svendborgenserne fra S.f.B ind til en spændende omgang boldspil. Udeholdet tog en stabil 0-2 føring med sig ind i pausen, men Dalum gav aldrig op og fik i det 82. minut udlignet og sikret sig det ene point ved Tais Holm Christensen.

Samtidig, og ikke så langt derfra, mødte Tarup-Paarup IF førerholdet B1913. Titlen som førerhold lader til at være en, som de på Campusvej ikke ønsker at give fra sig, da de med stor sikkerhed, og i flot stil, sikrede sig en udesejr over Tarup-Paarup IF, der ellers gik ind til kampen med en imponerende stime på syv kampe uden nederlag. Især første halvleg var en magtdemonstration, hvor scoretavlen efter de første 45 min sagde 0-4. en god håndfuld minutter i midten af anden halvelg fik håbet til at leve, men da Nicklas Stokholm i overtiden bankede sit andet mål i kassen, så var lyset slukket.

Rundens største sejr fandt sted i Fjordager, hvor Aarup BK fik seriøse bøllebank. 5-0 blev slutresultatet i en kamp, hvor Fjordager IF på imponerende vis havde fem forskellige målscorere. En bedrift der vidner om stor offensiv kvalitet, og var medvirkende til at det grønne mandskab hoppede over stregen.

Søndag:

Imponerende nok startede søndag med rundens anden 2-5 udesejr. Denne gang var det SSV Højfyn der tog hjem fra Haarby Stadion med 3 point i bagagen efter en god start, og en flot sidste halv time, hvor sejren blev sikret ved tre scoringer. Ligesom det var tilfældet i Fjordager, så havde SSV Højfyn også fem forskellige målscorere på tavlen, hvor Kasper Platz Andersen dog hev lidt ekstra fokus ved at få en ostemad fem minutter efter sin scoring.

I en runde hvor udesejrene dominerede, var det ikke nogen stor overraskelse, at topholdet B 1909 også fik 3 udebanepoint. I en kamp der aldrig rigtig blev spændende, vandt de 1-3, og på trods af store chancer til Bogense G&IF og hele fire gule kort i anden halvleg til B 1909, så kom sæsonens 11. sejr i hus.

Rundens mest målfattige opgør skulle vi til Morud for at finde. Her tog hjemmeholdet imod Krarup Espe Fodbold i en kamp med flere advarsler end mål. 1-1 stod der på tavlen efter 90 minutter efter to scoringer i anden halvleg. Det var en kamp som ingen af klubberne for alvor kunne tåle at tabe, men samtidig rigtig godt kunne have brugt tre point i. Resultatet betyder ikke desto mindre, at begge klubber befinder sig under stregen.

Vi slutter runden i Allesø, hvor Fyns AGF, Allesø GF tabte 1-2 til Marstal/Rise, som sjovt nok mødte det rigtige AGF i sidste måned. Det blev rundens fjerde udesejr, men samtidig bød kampen også på rundens eneste selvmål, da Mads Hemper efter 24 minutter var uheldig at have sidste fod på Marstal/Rises føringsmål.

Se sidste uges rundegennemgang her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce