Annonce
Erhverv

Rumfirma jubler: Største omsætning i Odense-selskabets historie

2018 var et godt år for Danish Aerospace Company, der fik den største omsætning i virksomhedens historie. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.
Odense-virksomheden Danish Aerospace Company kan se tilbage på et godt regnskabsår i 2018. Ambitionerne for 2019 er høje, og direktør Thomas Andersen er overbevist om, at det bliver et spændende år.

2018 var et rigtig godt år for Danish Aerospace Company (DAC), hvis man spørger administrerende direktør, Thomas Andersen.

Rumfartsfirmaet kom ud af 2018 med overskud på lige knap en million efter skat, hvilket kun er cirka 100.000 mere end i 2017. Men ifølge Thomas Andersen, er det et tilfredsstillende resultat, da der i 2018 også er brugt penge på investeringer i fremtidige rumprodukter, samt til driften af det nye Danish Aerospace Company North America, Inc. (DACNA) i Houston i USA.

- Vi underskrev en stor kontrakt med ESA i 2018 om et kombineret motionsudstyr. Og det er helt sikkert det, der har været med til at skabe det gode resultat for 2018, så det lover rigtig godt, fortæller Thomas Andersen.

Virksomheden udvikler og producerer blandt andet medicinsk måle- og motionsudstyr, som bliver sendt med astronauterne op i rummet, hvor de tester udstyret.

Annonce

Danish Aerospace Company ApS

Hjemsted: Odense SV

CVR-nummer: 12424248

Regnskabstal for 2018 (Tal for 2017 i parentes):

Brutto-fortjeneste/tab: 15 millioner kr. (9 millioner kr.)

Resultat før skat: 1,9 millioner kr. (1 million kr.)

Resultat efter skat: 950.000 kr. (890.000 kr.)

Egenkapital: 10 millioner kr. (9,3 millioner kr.)

Antal ansatte: 19 (18)

2019 bliver et godt år

Det samme gør sig gældende for 2019, som indtil videre ser lovende ud, når man spørger direktøren.

- Ambitionerne for 2019 er høje, så selv om det er svært at spå om fremtiden, er jeg sikker på, at det bliver et spændende år, vi går i møde.

Thomas Andersen er dog ikke klar til at fortælle, om der bliver lanceret nye produkter i løbet af det kommende år.

- Jeg kan ikke afsløre, hvad vi præcist har i tankerne, men vi kigger fortsat på motionsudstyr og på trådløs helbredsovervågning – ikke til det almindelige marked, men til det specialiserede marked og de ekstreme miljøer, hvor rumfart er et af de miljøer. Og det er også grunden til, at vi har oprettet et datterselskab i USA. Det er der, at det største marked for det her område ser ud til at være i fremtiden.

Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce