Annonce
112

Rumænsk cykeltyv med boltsaks blev pågrebet af borgere - han er tidligere udvist af Danmark

En 37-årig mand fra Rumænien kan se frem til endnu et møde med en dansk retssal, efter han tirsdag formiddag blev anholdt efter forsøg på at stjæle cykler ved Odense Banegård Center. Arkivfoto: Michael Bager.
En mand, som tidligere er blevet udvist af Danmark, havde tirsdag formiddag fundet vej til Odense, hvor han forsøgte at stjæle cykler.

Odense: En 37-årig mand fra Rumænien bliver fremstillet i grundlovsforhør, efter han tirsdag formiddag blev anholdt foran Odense Banegård Center, hvor han ifølge politiet havde forsøgt at gøre sig til cykeltyv.

Fyns Politi sender i et tweet en tak til de årvågne borgere, som pågreb manden, da han, udstyret med en boltsaks, forsøgte at klippe låse over på cykler, som holdt parkeret ved banegården. Borgerne var i stand til at tilbageholde manden, indtil politiet nåede frem og kunne anholde ham.

Da betjentene fik hans id, stod det klart, at det ikke er første gang, han har været i kontakt med ordensmagten i Danmark. Manden er ifølge Fyns Politi tidligere blevet dømt for cykeltyverier, og han er idømt seks års indrejseforbud i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce