Annonce
112

Rumænsk cykeltyv med boltsaks blev pågrebet af borgere - han er tidligere udvist af Danmark

En 37-årig mand fra Rumænien kan se frem til endnu et møde med en dansk retssal, efter han tirsdag formiddag blev anholdt efter forsøg på at stjæle cykler ved Odense Banegård Center. Arkivfoto: Michael Bager.
En mand, som tidligere er blevet udvist af Danmark, havde tirsdag formiddag fundet vej til Odense, hvor han forsøgte at stjæle cykler.

Odense: En 37-årig mand fra Rumænien bliver fremstillet i grundlovsforhør, efter han tirsdag formiddag blev anholdt foran Odense Banegård Center, hvor han ifølge politiet havde forsøgt at gøre sig til cykeltyv.

Fyns Politi sender i et tweet en tak til de årvågne borgere, som pågreb manden, da han, udstyret med en boltsaks, forsøgte at klippe låse over på cykler, som holdt parkeret ved banegården. Borgerne var i stand til at tilbageholde manden, indtil politiet nåede frem og kunne anholde ham.

Da betjentene fik hans id, stod det klart, at det ikke er første gang, han har været i kontakt med ordensmagten i Danmark. Manden er ifølge Fyns Politi tidligere blevet dømt for cykeltyverier, og han er idømt seks års indrejseforbud i Danmark.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Annonce