Annonce
112

Rumænsk cykeltyv med boltsaks blev pågrebet af borgere - han er tidligere udvist af Danmark

En 37-årig mand fra Rumænien kan se frem til endnu et møde med en dansk retssal, efter han tirsdag formiddag blev anholdt efter forsøg på at stjæle cykler ved Odense Banegård Center. Arkivfoto: Michael Bager.
En mand, som tidligere er blevet udvist af Danmark, havde tirsdag formiddag fundet vej til Odense, hvor han forsøgte at stjæle cykler.

Odense: En 37-årig mand fra Rumænien bliver fremstillet i grundlovsforhør, efter han tirsdag formiddag blev anholdt foran Odense Banegård Center, hvor han ifølge politiet havde forsøgt at gøre sig til cykeltyv.

Fyns Politi sender i et tweet en tak til de årvågne borgere, som pågreb manden, da han, udstyret med en boltsaks, forsøgte at klippe låse over på cykler, som holdt parkeret ved banegården. Borgerne var i stand til at tilbageholde manden, indtil politiet nåede frem og kunne anholde ham.

Da betjentene fik hans id, stod det klart, at det ikke er første gang, han har været i kontakt med ordensmagten i Danmark. Manden er ifølge Fyns Politi tidligere blevet dømt for cykeltyverier, og han er idømt seks års indrejseforbud i Danmark.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Gps viste vej til stjålen minilæsser

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Erhverv For abonnenter

- Kvinder er ved at banke sig selv tilbage til kødgryderne

Annonce