Annonce
Odense

Rumænere snuppet med varebilen fuld af tyvekoster

Arkivfoto: Michael Bager

Tre rumænere er anholdt, efter de blev opdaget med bilen fuld af stjålet værktøj. Teknologi hjalp politiet på sporet af de formodede tyve.

OPDATERET med oplysning om grundlovsforhør torsdag.

Onsdag formiddag var der gevinst for Fyns Politi, da de stoppede en varebil med tre rumænere på parkeringspladsen ved Rosengårdcentret.
Varebilen var nemlig fyldt med meget forskelligt værktøj, der fortrinsvins er fra entreprenører, der arbejder omkring Thomas B. Thriges Gade, oplyser Fyns Politi.

Ifølge vagtchef Lars Thede, var det teknologi, der var med til at lede politiet på sporet af de tre formodede tyve.

- I noget af det, der er blevet stjålet, er der en form for sporingsenhed, som gjorde, at firmaet, der ejer det, mente at vide, hvor det kunne være, siger han.

Og det er ikke blot et enkelt firma, der er blevet bestjålet. Ifølge Lars Thede var det en stor mængde stjålet værktøj, der blev fundet i varebilen, og tyvekosterne stammer fra flere forskellige entreprenører.

De tre rumænere, der er 20, 30 og 34 år, blev anholdt på parkeringspladsen og kørt til afhøring. De fremstilles i grundlovsforhør torsdag morgen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Annonce