Annonce
Fyn

Rumænere sigtet for tyveri af en bunke katalysatorer

Fire rumænske mænd bliver sigtet for tyveri og hæleri af 15 katalysatorer fra en bilforhandler i Odense natten til lørdag. Arkivfoto: Michael Bager
Fire mænd anholdt i bil tæt på bilforretning på Krumtappen i Odense natten til lørdag

Fire rumænske mænd har tilbragt natten til lørdag og en god bid af lørdag formiddag på politigården i Odense, fordi politiet mener, de er indblandet i et omfattende tyveri hos en bilforhandler på Krumtappen i Odense.

Bilforhandlerens alarm gik klokken 01.25, men det var ikke biler, tyvene gik målrettet efter. De havde øje for køretøjernes katalysatorer, som politiets hundepatrulje fandt en god stak af i mørket.

- Der var blevet afmonteret 15 katalysatorer, som var blevet placeret et stykke væk fra forretningen, formentlig med henblik på senere afhentning, siger vagtchefen ved Fyns Politi.

De fire rumænske mænd blev kort efter anholdt i en rumænsk indregistreret bil tæt på bilforretningen.

- Det er lidt tilfældigt, at bilen bliver stoppet - den har en mistænkelig adfærd, og vi synes, der er noget, der indikerer, at mændene i bilen har noget med tyveriet at gøre. Derfor bliver de anholdt og kørt til afhøring, og de vil blive sigtet for tyveri og hæleri, siger vagtchefen.

De 15 katalysatorer er leveret tilbage til bilforhandleren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce