Annonce
Indland

Rumænere anholdt: Kolonihavehuse flød med tyvekoster

Seks mænd fra Rumænien skal tirsdag middag i grundlovsforhør ved Retten i Odense efter fund af massivt mange tyvekoster i kolonihavehuse. Arkivfoto: Michael Bager

Seks rumænere skal tirsdag i grundlovsforhør sigtet for hæleri eller tyveri efter massivt fund af tyvekoster i Odense.

Et fund af massivt mange tyvekoster i flere kolonihavehuse i Odense betød, at Fyns Politi mandag anholdt seks rumænske mænd, som tirsdag middag skal fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Odense.

Fundene blev gjort i flere kolonihavehuse i Biskorup Haveforening i Vollsmose. Hvor tyvekosterne stammer fra er endnu alt for tidligt at sige, fordi efterforskningen langt fra er afsluttet. Faktisk er der tale om så mange tyvekoster, at de kan stamme fra ikke kun Fyn, men fra hele Danmark.

Det var en stjålet bådmotor i en varebil, som mandag førte til, at betjente fra Fyns Politi slog til mod kolonihavehusene. Til stede var de seks rumænske mænd i alderen fra 19 år til 49 år, og de blev alle anholdt, selv om de enkeltes forbindelse til tingene stadig er uafklarede.

Tirsdag middag fremstilles de én for én i grundlovsforhør ved Retten i Odense, alle bistået af en dansk-rumænsk tolk. Indtil videre lyder sigtelsen på tyveri eller hæleri, for det er endnu uvist, om rumænerne selv har begået indbruddene eller om der er tale om hælervarer fra indbrud.

Hvor indbruddene præcist stammer fra er også uvist, og det kan være fra både private beboelser som virksomheder. Ifølge indbrudsgruppen i Fyns Politi er nogle af genstandene mærket med Odense Kommune, Middelfart Kommune og forskellige fynske håndværksmestre.

Kravet fra Anklagemyndigheden er, at de seks bliver varetægtsfængslet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce