Annonce
Indland

Rumænere anholdt: Kolonihavehuse flød med tyvekoster

Seks mænd fra Rumænien skal tirsdag middag i grundlovsforhør ved Retten i Odense efter fund af massivt mange tyvekoster i kolonihavehuse. Arkivfoto: Michael Bager

Seks rumænere skal tirsdag i grundlovsforhør sigtet for hæleri eller tyveri efter massivt fund af tyvekoster i Odense.

Et fund af massivt mange tyvekoster i flere kolonihavehuse i Odense betød, at Fyns Politi mandag anholdt seks rumænske mænd, som tirsdag middag skal fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Odense.

Fundene blev gjort i flere kolonihavehuse i Biskorup Haveforening i Vollsmose. Hvor tyvekosterne stammer fra er endnu alt for tidligt at sige, fordi efterforskningen langt fra er afsluttet. Faktisk er der tale om så mange tyvekoster, at de kan stamme fra ikke kun Fyn, men fra hele Danmark.

Det var en stjålet bådmotor i en varebil, som mandag førte til, at betjente fra Fyns Politi slog til mod kolonihavehusene. Til stede var de seks rumænske mænd i alderen fra 19 år til 49 år, og de blev alle anholdt, selv om de enkeltes forbindelse til tingene stadig er uafklarede.

Tirsdag middag fremstilles de én for én i grundlovsforhør ved Retten i Odense, alle bistået af en dansk-rumænsk tolk. Indtil videre lyder sigtelsen på tyveri eller hæleri, for det er endnu uvist, om rumænerne selv har begået indbruddene eller om der er tale om hælervarer fra indbrud.

Hvor indbruddene præcist stammer fra er også uvist, og det kan være fra både private beboelser som virksomheder. Ifølge indbrudsgruppen i Fyns Politi er nogle af genstandene mærket med Odense Kommune, Middelfart Kommune og forskellige fynske håndværksmestre.

Kravet fra Anklagemyndigheden er, at de seks bliver varetægtsfængslet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];