Annonce
Erhverv

Rullende værksted indrettet til effektivitet

Phone Go har lige præcis plads til arbejdsbord, skuffer til redskaber og sirligt organiserede reservedele til smartphones. Alt hvad en reparatør har brug for, for at klare alle opgaver.
Phone GO har flere rullende værksteder indrettet i Mercedes varevogne. Det giver lidt udfordringer om sommeren at reparere en iphone i en varm bil, men for kunderne er det nu blevet meget nemmere at få repareret arbejdsmobilen.

Vi kender det alle sammen. Vores elskede smartphones går konstant i stykker. Vi taber dem, batterierne dør langsomt, kameraerne går itu. Den iphone 6, som ligger foran Nicolai Elkjær nu, er blevet tabt. 4 store revner går tværs ned igennem glasset. Det skal skiftes, og reparatør Nicolai Elkjær fra Phone Go er på sagen. Han sidder i sit værksted ved sit arbejdsbord og rækker ud efter sin specialskruetrækker. Han vender mobilen med skærmen nedad mod arbejdsbordet og skruer gelinde de små skruer ud af bagsiden. Nu kan han åbne kassen der holder iPhonen sammen. Bare 10 minutter derefter har mobiltelefonen fået en ny skærm på, og der var også tid til lige at børste kameraet rent for støv.

Den her procedure er hverdag på de fleste af Danmarks iphoneværksteder, men det specielle ved netop Nicolai Elkjærs værksted er, at han efter endt opgave pakker sit værksted ned i sirligt indrettede skuffer og magnetholdere, og så kører han hele molevitten hen til næste opgave. Han arbejder nemlig hos Phone Go, hvor hele forretningskonceptet er at være kørende værksted. Til formålet har virksomheden indrettet flere varevogne med kompakte skuffer til reservedele, arbejdsbord, varmefyr og smarte magnetholdere til værktøjerne.

- Jeg har i dag den lille vogn, her er ikke loftshøjde nok til at stå oprejst. Så man skal ikke rejse sig for hurtigt op herinde. Det er til gengæld heller ikke nødvendigt, jeg kan meget bekvemt sidde her ved arbejdsbordet og nå alting uden at rejse mig, siger Nicolai Elkjær Men det er ikke det mest udfordrende ved at have et rullende værksted, fortæller Nicolai Elkjær.

- Der er fyr installeret i bilen, så her er dejlig varmt om vinteren. Det er om somrerne, der er lidt hårde. 30 graders varme dage, som vi havde sidste år er lidt hårde at komme igennem, når man sidder i sin varevogn og sveder over en iphone, siger han.

Konceptet med de rullende iphone værksteder fandt ejer af Phone Go, Andreas Ottosen på efter at have fast butik i Svendborg. Da Erhverv Plus for et år siden talte med Andreas Ottosen om sit nystiftede firma, sagde han, at Phone Go gav sig selv, hvis man satte sig ind virksomheders behov:

- Rigtig mange virksomheder og kommuner bruger iPhones som arbejdstelefon. De bliver flittigt brugt, og derfor går de også ofte i stykker. Men det er ret tidskrævende og besværligt for arbejdspladser at servicere mobilerne. Så vi kører bare ud til dem, det sparer kunderne en masse tid.

Nu går det så godt for virksomheden, at de kører to vogne på Fyn og i Jylland, og Andreasen er derfor godt på vej til det vækstmål, som han satte sig, da han startede. Nemlig 10 biler med landsdækkende service.

Annonce
Mobilen her skal have skiftet en skærm. Det er en hurtig opgave for reparatør Nicolai Elkjær. Reservedelen har han i øverste skuffe ved skulderen i varevognen, som er hans værksted.
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Hvornår sker der noget?

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce