Annonce
forside

Ruin i Rudkøbing: Kommunen køber bygning, som man vil rive ned

Kommunen har købt det gamle garveri med det udtrykkelige mål at få bygningerne væk. Arkivfoto: Michael Bager

Borgmester har fået henvendelse om fremtidig anvendelse af arealet - grunden skal i udbud til sin tid.

RUDKØBING: Det gamle garveri i Rudkøbing på Spodsbjergvej 87 er nu på kommunens hænder. På kommunalbestyrelsens lukkede møde besluttede man at købe ejendommen på Spodsbjergvej 87, der fremtræder i særdeles dårlig forfatning, og som kommunen har ønsket revet ned.

Kommunen betaler 570.000 kroner til den nu tidligere ejer. Skødet er på vej til den elektroniske behandling og ventes snart at være klar.

Langeland Kommunes udgift kan dog vise sig at blive mindre. Byfornyelsesloven betyder, at staten refunderer op til 50 procent af kommunalbestyrelsens bruttoudgifter til køb og nedrivning af nedslidte ejendomme, dog fratrukket fastsættelse af ejendommens værdi eller eventuelt salgsindtægt, når grunden er ryddet og klar.

Den hidtidige ejer modsatte sig nedrivning, da han fandt ejendommen i så god stand, at den ville kunne renoveres, og sagen skulle derfor have været behandlet i boligretten i Svendborg, men når kommunen nu selv ejer bygningen, kommer den alligevel ikke ind i den sydfynske ret.

Dog skal der gennemføres en høring, da ejendommen er kategoriseret som bevaringsværdig inden kategorierne 1-4. Derfor skal bevaringsforeningen og museet have mulighed for at ytre sig. Hvis de svarer hurtigt, kan den nok klares på to uger, men ellers er fristen fire uger, oplyser teknisk chef i Langeland Kommune, Rikke Fink.

Med mindre høringen ændrer noget, kan kommunen gå videre. Formelt set er det kommunens ejendomsservice, der skal søge nedrivningstilladelse hos kommunens byggesagsafdeling. Både den forudgående miljøscreening og selve det fysiske arbejde med nedrivning skal i udbud.

Der er interesse for grunden. Borgmester Tonni Hansen (SF) har allerede fået en henvendelse, men den kan ikke sælges uden offentligt udbud, hvor man ser på, hvem der byder mest.

- Garveriet har længe stået ubrugt i rigtig dårlig stand, og bygningen har i den grad præget området negativt med det faldefærdige udseende, siger borgmesteren om begrundelsen for kommunens ønske om at erhverve ejendommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce