Annonce
Kerteminde

Rugbrød er bedre end franskbrød: Tre tips fra gartneren til havearbejdet i påsken

Gartneren i Nonnebo har mange års erfaring med planter, og de vil rigtig gerne hjælpe dig med at opnå den flotteste have. Foto: Mikkel Støttrup
Det er næsten forår, og man kan så småt begynde at plante i haven. Sådan forbereder du dig bedst.

Fra overgartneren hos Gartneren i Nonnebo, Anders Max Milling, kommer her tre gode råd, til hvad du bør gøre, inden de første påskeløg ryger i havejorden.

Der er nemlig nogle ting, som det er smart at gøre, inden noget som helst bliver sat i jorden, hvis du vil sikre dig den bedste vækst.

1 Kig på havens jord

- Det var været en hård vinter. Det har været virkelig koldt. Jorden har godt kunne mærke det. Inden du smider planterne eller frøene i, så tjek, at jorden ikke er helt tilfrossen. Det burde den ikke være i påsken, men det er bedst at være på den sikre side.

2 Køb ekstra jord til at gøde græsplænen

- Mange tror, at man absolut skal købe gødning, men det er ikke helt nødvendigt. Man kan købe gødet jord, som egentlig er bedre. Så skal det bare kastes ud over området, hvor man planter. Man bør købe en god kvalitet. Det er ligesom forskellen på rugbrød og franskbrød. Man kan lige gå lidt længere på en skive rugbrød.

3 Fjern alt det visne

- Det visne er gift for det friske. Det gavner overhovedet ikke. Det kan stoppe dine nye planter fra at gro så flot, som de ellers kan, hvis man fjerner det visne. Det er en meget god ide at få det fjernet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Andre må - Sanne fra Havnen må ikke: Nu skal teknisk udvalg diskutere om Sanne må låne to p-pladser til at servere fadøl

Annonce