Annonce
Faaborg-Midtfyn

Rudme Festival med pil op ad

Teamet bag Rudme Festival, som de tog sig ud sidste år: Valdemar Bonde Nielsen, Anton Mortensen, Christian Vingum og Jens Leonhard. Den femte bagmand, Christoffer Ö?Donoghue Dideriksen, var forhindret i at være med på billedet. Arkivfoto

Arrangørerne forventer 550 deltagere mod 350 sidste år og 150 det første år

Rudme: 150 kroner. Så er der betalt for camping, musik og aktiviteter i tre dage. Det er den korte udgave af Rudme Festivalen, som går i luften på Herringe Sportsplads i Rudme torsdag 19. til 21. juli.

Tilbage er vel maden og i hvert fald svalende læskedrikke, men det er ikke et stort problem, for baren er billig, lover arrangørerne.

- Dette års festival vil være den største af sin art med tre dages musik og aktiviteter,hvor navne som blandt andre Barselona, Marcus Gordon, Manila og Augustine vilsørge for musikken, mens festivalens frivillige vil stå for en masse aktiviteter med alt fra Kævle-turnering og Øl-fodbold-turnering, til tvekamp´på bjælke med rollespilssværd, musikquiz, yoga, og fællesdans med afrikanske rødder, skriver medstifter og pr-ansvarlig Valdemar Bonde Nielsen i en pressemeddelelse.

Annonce
Rudme Festival er en lille, sjov og anderledes festival, der henvender sig til unge mellem 16 og 25 år. Arkivfoto

Upcoming bands

På musiksiden, sigter Rudme Festival efter at ramme et segment af spændendeupcoming bands for at give publikum mulighed for at lytte til noget nyt ogsamtidigt give de deltagende musikere muligheden for at prøve sig af foran etukendt publikum. I år er det navne som Silent Laika, Sulka og Øverste Etage derfalder ind under denne kategori. Sidste år lå Koldings indie-konger, Hong Kong,og Fyns stolte dancehall-gruppe, Holmen Hustlers, i toppen af plakaten, men i årdet kunstnere som Barselona og Marcus Gordon der vil agere hovednavne. /EXP

I løbet af festivalen er der mulighed for andet end at høre musik. Arkivfoto

Det faste benspænd

Rudme Festival er en frivillig forening stiftet af 5 venner i vinteren 2015 og huser nuover 25 unge ildsjæle. De er alle drevet af at skabe en hyggelig festival, som allekan have råd til. Siden de startede festivalen, mens de gik på gymnasiet og levedepå SU, har det været et fast benspænd, at festivalen skulle arrangeres billigstmuligt.

- En mission, der indtil videre har været en succes på trods af manglendeerfaring på festival-front og økonomisk front. Tre dage med camping og lækkermusik kan man få til den utroligt lave pris af 150 kroner, fortæller Valdemar Bonde Nielsen. /EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];