Annonce
Faaborg-Midtfyn

Rudme Festival med pil op ad

Teamet bag Rudme Festival, som de tog sig ud sidste år: Valdemar Bonde Nielsen, Anton Mortensen, Christian Vingum og Jens Leonhard. Den femte bagmand, Christoffer Ö?Donoghue Dideriksen, var forhindret i at være med på billedet. Arkivfoto

Arrangørerne forventer 550 deltagere mod 350 sidste år og 150 det første år

Rudme: 150 kroner. Så er der betalt for camping, musik og aktiviteter i tre dage. Det er den korte udgave af Rudme Festivalen, som går i luften på Herringe Sportsplads i Rudme torsdag 19. til 21. juli.

Tilbage er vel maden og i hvert fald svalende læskedrikke, men det er ikke et stort problem, for baren er billig, lover arrangørerne.

- Dette års festival vil være den største af sin art med tre dages musik og aktiviteter,hvor navne som blandt andre Barselona, Marcus Gordon, Manila og Augustine vilsørge for musikken, mens festivalens frivillige vil stå for en masse aktiviteter med alt fra Kævle-turnering og Øl-fodbold-turnering, til tvekamp´på bjælke med rollespilssværd, musikquiz, yoga, og fællesdans med afrikanske rødder, skriver medstifter og pr-ansvarlig Valdemar Bonde Nielsen i en pressemeddelelse.

Annonce
Rudme Festival er en lille, sjov og anderledes festival, der henvender sig til unge mellem 16 og 25 år. Arkivfoto

Upcoming bands

På musiksiden, sigter Rudme Festival efter at ramme et segment af spændendeupcoming bands for at give publikum mulighed for at lytte til noget nyt ogsamtidigt give de deltagende musikere muligheden for at prøve sig af foran etukendt publikum. I år er det navne som Silent Laika, Sulka og Øverste Etage derfalder ind under denne kategori. Sidste år lå Koldings indie-konger, Hong Kong,og Fyns stolte dancehall-gruppe, Holmen Hustlers, i toppen af plakaten, men i årdet kunstnere som Barselona og Marcus Gordon der vil agere hovednavne. /EXP

I løbet af festivalen er der mulighed for andet end at høre musik. Arkivfoto

Det faste benspænd

Rudme Festival er en frivillig forening stiftet af 5 venner i vinteren 2015 og huser nuover 25 unge ildsjæle. De er alle drevet af at skabe en hyggelig festival, som allekan have råd til. Siden de startede festivalen, mens de gik på gymnasiet og levedepå SU, har det været et fast benspænd, at festivalen skulle arrangeres billigstmuligt.

- En mission, der indtil videre har været en succes på trods af manglendeerfaring på festival-front og økonomisk front. Tre dage med camping og lækkermusik kan man få til den utroligt lave pris af 150 kroner, fortæller Valdemar Bonde Nielsen. /EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce