Annonce
112

Rudeknuser på spil i Gelsted

Syv ruder er blevet knust i en beboelse på Agerstien i Gelsted. Arkivfoto
Ukendte gerningsmænd har fredag aften knust syv ruder i bolig på Agerstien.

Nordvestfyn: Politiets døgnrapport melder om både indbrud, biltyverier og groft hærværk på Nordvestfyn hen over weekenden. Værst gik det ud over en bolig på Agerstien i Gelsted, hvor ukendte gerningsmænd fredag aften knuste ikke mindre end syv ruder - nemlig et vindue i hoveddøren, et vindue i kvisten, to vinduer i stuehuset samt tre store ruder i en dør ind mod husets veranda. Politiet oplyser, at ruderne er knust ved at kaste sten gennem dem.

Natten mellem torsdag og fredag er der på Alsvej stjålet en hvid Mercedes Sprinter 316 CDI med registreringsnummer AW 83 627. Natten mellem fredag og lørdag er der stjålet en sølvgrå VW Polo fra pendlerpladsen på Jyllandsvej i Middelfart.

Døgnrapporten fortæller om tre indbrud. På Køstrupvej i Brenderup har der været begået indbrud i et værksted i tidsrummet mellem fredag og søndag. Gerningsmændene har blandt andet stjålet værktøj, haveredskaber og fire 16 tommer fælge til en Volvo.

På Middelfartvej i Asperup gik det ud over en campingvogn i næsten samme tidsrum, her forsvandt indbrudstyvene med en taske indeholdende en lyserød pung, smykker og et ur.

Et koben blev brugt til at brække terrassedøren op til en villa på Færgegårdvej i Strib. Tyvene stjal lamper og kongeligt porcelæn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce