Annonce
Middelfart

Rude smadret hos bank - kamera og lommeur stjålet fra villa

Et vindue til Nordfyns Banks kundelokale er natten mellem mandag og tirsdag blevet knust med en ukendt genstand, fremgår det af Fyns Politis døgnrapport. Arkivfoto: Michael Bager

Middelfart: Mellem klokken 16.15 mandag eftermiddag og klokken otte tirsdag morgen er der blevet begået hærvæk på Østergade. Det drejer sig om en rude på to gange tre meter ind til Nordfyns Banks kundelokale, der er blevet knust med en ukendt genstand.

Det fremgår af Fyns Politis døgnrapport, at hærværksmanden eller -mændene ikke har forsøgt at komme ind i lokalet.

Derudover fremgår det af Fyns Politis døgnrapport, at der har været indbrud i to private boliger natten med torsdag og fredag i sidste uge på henholdsvis Storebæltsvænget i Middelfart og Sevanen i Nørre Aaby.

På Storebæltsvænget har gerningsmanden eller gerningsmændene forsøgt at åbne et vindue ved at fjerne glaslisterne for derefter at bryde det op med en stor skruetrækker eller et koben. Det fremgår ikke af døgnrapporten, om tyven/tyvene fik noget med derfra.

Anderledes så det ud på Sevanen, hvor tyven eller tyvene slap af sted med et Omega-lommeur, smykker, et armbåndsur, et Sony-kamera og et 300 millimeter objektiv til kameraet. Gerningsmanden eller gerningsmændene er kommet ind gennem et vindue i soveværelset, som var blevet brudt op i karmen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce