Annonce
Middelfart

Rude smadret hos bank - kamera og lommeur stjålet fra villa

Et vindue til Nordfyns Banks kundelokale er natten mellem mandag og tirsdag blevet knust med en ukendt genstand, fremgår det af Fyns Politis døgnrapport. Arkivfoto: Michael Bager

Middelfart: Mellem klokken 16.15 mandag eftermiddag og klokken otte tirsdag morgen er der blevet begået hærvæk på Østergade. Det drejer sig om en rude på to gange tre meter ind til Nordfyns Banks kundelokale, der er blevet knust med en ukendt genstand.

Det fremgår af Fyns Politis døgnrapport, at hærværksmanden eller -mændene ikke har forsøgt at komme ind i lokalet.

Derudover fremgår det af Fyns Politis døgnrapport, at der har været indbrud i to private boliger natten med torsdag og fredag i sidste uge på henholdsvis Storebæltsvænget i Middelfart og Sevanen i Nørre Aaby.

På Storebæltsvænget har gerningsmanden eller gerningsmændene forsøgt at åbne et vindue ved at fjerne glaslisterne for derefter at bryde det op med en stor skruetrækker eller et koben. Det fremgår ikke af døgnrapporten, om tyven/tyvene fik noget med derfra.

Anderledes så det ud på Sevanen, hvor tyven eller tyvene slap af sted med et Omega-lommeur, smykker, et armbåndsur, et Sony-kamera og et 300 millimeter objektiv til kameraet. Gerningsmanden eller gerningsmændene er kommet ind gennem et vindue i soveværelset, som var blevet brudt op i karmen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Kerteminde For abonnenter

Succesen af Langeskov Station kan måles på flere måder: - Da toget begyndte at stoppe, sagde det 'woom'

Annonce