Annonce
Sport

Rudbæk: 13 danske superligatrænere er et øjebliksbillede

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

13 ud af 14 cheftrænere i Superligaen er danskere. Med ansættelsen af Lars Olsen i Esbjerg er det kun FCK, der med Ståle Solbakken har en udenlandsk træner.

Ricardo Moniz, John Lammers, Constantin Galca og Alexander Zorniger.

I sidste sæson var der flere udenlandske cheftrænere ansat i de 14 danske superligaklubber.

Lige nu er der kun en enkelt udenlandsk cheftræner i Superligaen i skikkelse af norske Ståle Solbakken i FC København.

Alle de øvrige 13 cheftrænere er danske - senest med Esbjergs ansættelse af Lars Olsen.

Peter Rudbæk, trænerudviklingschef i Dansk Boldspil-Union, forsøger at give en forklaring.

- Lige nu skulle jeg sidde og juble over, at der sidder 13 ud af 14 trænere, der har den danske træneruddannelse, og hvor er den fantastisk.

- Jeg synes også, den er ganske god, men jeg er ikke naiv. Jeg ved godt, at det er et øjebliksbillede, siger Rudbæk og tilføjer:

- Men alligevel er der måske en lille tendens.

Rudbæk peger på, at flere af de danske klubber har valgt strategier, hvor det har været oplagt at rekruttere internt.

- Jeg tror ikke, det er fuldstændigt tilfældigt. Det hænger sammen med nogle af klubbernes strategier.

- AaB har taget Jacob Friis fra egne rækker, det samme har FCN med Flemming Pedersen, FCM med Brian Priske og Lyngby med Christian Nielsen. Det handler om strategi, siger Rudbæk.

Efter en turbulent tid med hollandske Moniz som træner valgte Randers FC at ansætte Thomas Thomasberg, som har givet mere ro i klubben siden sommeren 2018.

- Han passede godt til vores klub. Vi vidste et eller andet sted, at det var et sikkert kort, i og med at vi kendte ham.

- Han havde været hos os som assistenttræner og er dygtig til at udvikle og benytte unge spillere, forklarer Søren Pedersen, sportslig og kommerciel direktør i Randers.

Han kigger kun på faglighed og kvalifikationer og ikke nationalitet, når han skal ansætte en træner. Og han peger på talentarbejdet som årsagen til de mange danske trænere.

- I bund og grund tror jeg, at det er et udtryk for, at vi har nogle rigtig dygtige trænere i Danmark. De er dygtige både til at vinde nogle fodboldkampe og udvikle unge spillere.

- En vigtig del af at være træner i Superligaen er at benytte egenudviklede spillere, siger Søren Pedersen.

Rudbæk peger på tyske Zorniger som en træner, der kom med sin egen stil og nær var ved at føre Brøndby til et dansk mesterskab.

Zorniger blev dog også kritiseret for ikke at bruge egne talenter. Det er noget, klubben igen har fokus på med Niels Frederiksen som cheftræner.

- Jeg har svært ved at se en dansker gøre de samme ting, som Zorniger gjorde i Brøndby på det tidspunkt. Det var jo ikke videre dansk. Men Brøndby ønskede ikke, at det skulle være dansk.

- Men alligevel gik der kun et stykke tid, så var der nogle, der syntes, at det var for udansk. Sådan er vi i vores land. Det må ikke blive for meget, og det må ikke blive for lidt, siger Rudbæk.

Han forudser, at der kan ske flere ændringer på trænerposterne i denne sæson.

- Alle klubber er opmærksomme på, at tre klubber rykker ud. Det kan komme til at præge nogle beslutninger på ledelsesgangene, fordi der kommer pres på fra flere sider, vurderer Rudbæk.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Annonce