Annonce
Hus og have

Rubæk har sans for samling af nyt og gammelt

Det startede som en vestvendt terrasse, men med tiden har parret omdannet den til en havestue, for at skabe læ for vinden. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Bag boligforretningen Rubæk Interieur gemmer sig en passioneret personlighed med sans for at samle de helt rette ting. Jeanette Rubæk Klinggaard har skabt et univers, hvor retro, vintage og nyt går op i en højere enhed. Rubæk Interieur finder man på Skovgården på Thurø, hvor hun bor sammen med sin mand, Flemming Klinggaard, og de to broholmere Holger og Balder.
Annonce

Mellem Thurø by og Grasten ligger Skovgården. Et landsted i røde mursten og idyllisk natur, så langt øjet rækker. Her finder du ægteparret Jeanette og Flemming, og ikke mindst Rubæk Interieur, der sælger alt, hvad hjertet begærer af vintage, retro og nyt boliginteriør. Men Rubæk Interieur er meget mere end det. For Jeanette Rubæk samler med hjertet og har gjort det til sin livsstil at have sans for flotte sager.

- Jeg har altid samlet. Det ligger nærmest i generne, fortæller Jeanette Rubæk.

Den lille butik bugner af skønne ting. Når man først er gået på opdagelse, er det svært at blive mæt igen. Detaljerigdommen er overvældende, og Jeanette Rubæk har gjort de mest finurlige fund til sin lille butik.

- Det er ikke hvad som helst, jeg sælger. Det skal helst være genbrug. Hvis det er nyt, skal det være kvalitet og helst stadig have en god historie, siger hun.

Jeanette Rubæk har ligeledes en imponerende samling af stel, som hun lejer ud til selskaber.

Ægteparret

Jeanette Rubæk Klinggaard, 54, og Flemming Klinggaard, 54.

Ægteparret bor sammen på en gård på Thurø. Her har Flemming Klinggaard sin egen virksomhed, FK-Trading, der handler med møbellæder. Jeanette Rubæk er også ansat i virksomheden.

Gården er bygget i 1927. Den er på 262 kvadratmeter, og grundarealet er 14.350 kvadratmeter.

I den gamle staldbygning finder du Rubæk Interieur, der har åbent hver onsdag og torsdag klokken 14-17.30 og ofte en dag i weekenden. Hun udvider desuden åbningstiden i sommerperioden. Tiderne kommer til at stå på hendes Facebook-side. Alternativt kan man ringe til Jeanette Rubæk på 5516176, der gerne holder åbent efter aftale.

Jeanette Rubæk har desuden udlejning af vintageservice til festlige lejligheder og et selskabslokale til 35 personer, som parret også lejer ud.

Se mere på Facebook og Instagram under Rubæk Interieur.

For at se de flotte borddækninger kan du også søge på Instagram under rubæk_unik_borddækning.

Annonce

Fra showroom til selskabslokale

Parret er især kendt for deres julemarked, der hver år tiltrækker næsten tusind mennesker på en enkelt dag. Det bliver holdt i de gamle stalde, og sidste års julemarked førte endnu en lille sidegesjæft med sig.

- Vi havde sat laden i stand, så jeg havde et showroom til mine bordopdækninger, og det er samme rum, som vi har julemarkedet i. Men helt utroligt mange af gæsterne spurgte, om man ikke kunne leje lokalet som et festlokale, fortæller Jeanette Rubæk.

Det tænkte hun og Flemming over i et par uger, og så sadlede de om. Det betyder, at de i dag kan slå dørene op til et personligt og intimt selskabslokale med plads til 35 personer. Borddækningen er mindst lige så personlig.

- Jeg bruger stadig lokalet som showroom, så når man kommer for at leje stel, udvælger vi i fællesskab forskellige farvetemaer, og så får man lov til at gå og prøvedække et bord med de forskellige dele i ro og mag. Jeg hjælper gerne til, hvis der er brug for det, men ellers lader jeg folk gå i fred, siger Jeanette Rubæk.

Hun er en mester i at kombinere nyt og gammelt - det gælder både inden for indretning og borddækning.

Der står tre vidt forskellige veldækkede borde i showroomet i dagens anledning. Det ene emmer af romantik med gammelt, blomstret porcelæn og friske blomster fra haven i vase. Helt modsat er bord nummer to dækket med mørkt stentøj og tørrede, mørke blomster. Begge dele er elegant udført, men i vidt forskellige stilarter. På den måde forstår Jeanette Rubæk at skabe opdækning til enhver lejlighed og til enhver smag.

Annonce

Kærlighed til keramik

Den gennemførte stil, hvor gammelt og nyt bliver forenet i perfekt balance, går igen i parrets private bolig. De købte landstedet for otte år siden og har sat det i stand fra inderst til yderst.

- Det eneste, der er tilbage, er murene. Resten har vi skiftet ud. Det viste sig at være et større projekt, da vi først gik i gang, fortæller Flemming Klinggaard.

I dag fremstår huset nyt indvendigt, men dog i en landlig stil, der passer til huset fra 1927. Jeanette Rubæk har stået for indretningen, og endnu en gang kommer hendes samlergen til udtryk. I vindueskarmen står en samling på omkring 15 små keramikvaser.

- Den købte jeg, da jeg var 18 år, fortæller Jeanette Rubæk peger på en vase i en grålig farve.

- Jeg har altid været vild med keramik. Det fascinerer mig.

På et hvidmalet karlekammerskab har hun udstillet en samling af hvid keramik, vaser og figurer. Som et vinter-wonderland, der aldrig bliver kedeligt at se på. Til jul topper hun udstillingen med glitrende juletræer og lys. Jul og pynt hos Jeanette Rubæk er et helt kapitel for sig.

Jeanette Rubæk har indrettet havestuen med plankebord, kurvemøbler og masser af planter. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Annonce

Et kreativt univers

Selvom om Jeanette Rubæk er samler, forstår hun at gøre det på elegant vis. Hun lever i et kreativt univers, og derfor bliver nye idéer ved med at poppe op i hendes hoved.

- Jeg får hele tiden nye idéer, som jeg lige skal prøve af. Nogle gange går det så stærkt, at jeg ikke når at følge dem til dørs, indrømmer hun.

Flemming Klinggaard nikker sigende. De er hinandens diametrale modsætninger. Som yin og yang. Når Jeanette samler, smider Flemming ud. På den måde er der en vis balance i tingene.

Men Jeanette Rubæk har et særligt lille rum i hjemmet, hvor kun hun bestemmer. Nemlig hendes arbejdsværelse. Det er helt privat, og her kan ingen blande sig i hendes sysler. Her opstår mange af hendes idéer - imens hun maler på sten eller væver armbånd af bittesmå glasperler. Det er også her på hendes fristed, at hun mærker tingene.

- Nogle gange skal jeg lige mærke de ting, jeg finder på loppemarkeder. Så flytter de ind i mit hobbyrum, og når jeg har mærket efter, finder jeg en plads til det eller sender det videre, hvis det ikke skal bo her, fortæller hun.

Hobbyrummet roder, men på den helt rigtige måde, som kreative steder skal. Og det er det eneste sted i hjemmet, hvor der hersker kreativt kaos. I resten af hjemmet har Jeanette Rubæk arrangeret sine mange fine vaser, glas og keramik i vitrineskabe. Stilen er unik, fordi hun har en helt særlig sans for at se, hvordan nye og gamle ting passer sammen. Hun kan se noget i ting, som andre umiddelbart ikke ser. Derfor får hun altid meget ud af at tage på loppemarkeder og i genbrugsbutikker. Og hun leder også gerne uden for Danmarks grænser.

- Jeg har intet behov for at tage sydpå og ligge på en strand i tre uger, men jeg vil gerne på mindre ture, hvor vi til gengæld tager på markeder. Når vi rejser, bestemmer jeg dagsaktiviteterne, og Flemming bestemmer, hvor vi skal spise, og hvad vi skal lave om aften, fortæller Jeanette Rubæk.

Syrener fra haven. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Annonce

Skovgården

Hjemmet er 262 kvadratmeter fordelt på to etager. Parret har tre døtre, men de er alle tre flyttet hjemmefra, så Jeanette og Flemming har god plads.

Noget af pladsen har de tidligere brugt som bed & breakfast.

I stueetagen er der bryggers, køkken-alrum, stue, tre værelser og badeværelse. På førstesalen er der stue, to værelser og badeværelse.

Parret har desuden bygget en udestue, som Jeanette Rubæk har indrettet som et af hjemmets hyggeligste rum. Med plankeborde, grønne planter og kunst har hun skabt en oase, hvorfra de kan nyde udsigten over den 10.000 kvadratmeter store have.

- I dag ser haven pæn og trimmet ud, men faktisk får en den ofte lov til at vokse vildt, fortæller Jeanette Rubæk, imens hun viser rundt i haven, der mest af alt minder om en mindre park.

Syrener, hortensia og frugttræer gror side om side. Men der er også masser af græs, som de to broholmere, Holger og Balder, kan boltre sig på.

Det er i de gamle staldbygninger, at man finder selskabslokalet og Jeanette Rubæks interiørbutik. Stedet, hvor tingene er følt og fundet med hjertet.

Jeanette og Flemmings have i fuldt flor. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Jeanette og Flemmings have i fuldt flor. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Parret har to broholmer-hunde. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Jeanette og Flemming har boet på Skovgården i otte år. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Der er god plads i haven, der lige nu står trimmet og pæn, men som gerne får lov til at vokse sig vildere. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Der er god plads i haven, der lige nu står trimmet og pæn, men som gerne får lov til at vokse sig vildere. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Rubæk Interieur er en verden af smukke ting. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Jeanette og Flemmings have i fuldt flor. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Jeanette og Flemmings have i fuldt flor. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Den purpurlilla syen kaldes også "ægte syren". Foto: Frederik Steen Nordhagen
Man ved, man har fundet vej til Rubæk Interieur, når man ser den røde gård. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Den gamle lade er bygget om til festlokaler, men Jeanette Rubæk bruger den også til showroom. Og så har hun også en samling af service, som hun lejer ud til selskaber. Foto: Katrine Becher Damkjær
Jeanette Rubæk har en forkærlighed for genbrug og gamle finurlige ting med sjæl. Foto: Katrine Becher Damkjær
Når man kommer for at leje stel, får man selv lov til at prøvedække et bord med de forskellige dele i ro og mag. Jeanette Rubæk hjælper gerne til med kreative input. Foto: Katrine Becher Damkjær
I Jeanette og Flemmings private hjem er stilen lige så gennemført, som de fund Jeanette gør i sin butik. Foto: Katrine Becher Damkjær
I Rubæk Interieur finder du retro, vintage og nyt i en skøn forening. Jeanette Rubæk har sans for de særlige fund. Foto: Katrine Becher Damkjær
Havestuen er blandt parrets yndlingssteder i hjemmet. Foto: Katrine Becher Damkjær
Der er plads til 35 personer i selskabslokalet. Foto: Katrine Becher Damkjær
Keramik fascinerer Jeanette Rubæk, og hun har en imponerende samling. Her den hvide samling, som hun har sat op på et hvidt karlekammerskab. Foto: Katrine Becher Damkjær
Fugle og fjer i havestuen. Foto: Katrine Becher Damkjær
Et lille udsnit af udvalget i Rubæk Interieur. Foto: Katrine Becher Damkjær
Et lille udsnit af udvalget i Rubæk Interieur. Foto: Katrine Becher Damkjær
Den grå vase i midten købte Jeanette Rubæk da hun var 18 år. Siden er en del flere kommet til. Foto: Katrine Becher Damkjær
En af Jeanette Rubæk mange kreative sysler er at male på sten. Hun lever i et kreativt univers og kommer hele tiden på nye idéer. Foto: Katrine Becher Damkjær
Skovgården huser både Rubæk Interieur, selskabslokale, privat bolig og de gamle stalde, hvor der bliver holdt julemarked. Foto: Katrine Becher Damkjær
Et lille udsnit af udvalget i Rubæk Interieur. Foto: Katrine Becher Damkjær
Et eksempel på en romantisk bordopdækning til konfirmation eller en anden festlig lejlighed. Man kan mikse og matche i det uendelige. Foto: Katrine Becher Damkjær
Bag de flotte døre gemmer festlokalet sig. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn For abonnenter

Min sommer uden: Mette og Carsten må undvære Roskilde og Skanderborg festival - nu står deres foodtruck på Bogense Havn hele sommeren

OB

Sport Fyn: Michelsen ryster posen

Annonce