x
Annonce
Underholdning

Rottefældens nye skuespilleransigt: Knappede bajere op til publikum, mens far stod på scenen

Mikkel Schrøder skrev sidste år en sketch-tekst til Rottefælden om revyens historie. I år hopper han selv med på scenen. Foto: Katrine Becher Damkjær
For første gang spiller skuespiller Mikkel Schrøder med i Rottefælden. Selv om han er nyt ansigt på plakaten, går hans forhold til revyen over 30 år tilbage i tiden.

Revy: Når han brummer rundt i bi-kostume eller ifører sig seler og propelhat med plastikfodbold under armen, minder 44-årige Mikkel Schrøder måske mest om et lille legebarn. Men første gang Rottefældens nye ansigt befandt sig i revyens store scenelokale, var han faktisk et lille legebarn.

- Min far (Peter Schrøder, red.) spillede med i Rottefælden i 1984 og 1986. Jeg kan stadig huske sketchene og afslutningssangene fra dengang, fortæller skuespilleren og peger så ned i salens ene hjørne.

- Der sad jeg som 10-12-årig i baren og hjalp med at knappe bajere op til publikum.

Sjovt var det dengang at være med ved faderens forberedelser, selv hvis det førte ham ud på uventede eventyr.

- Revyteknikkerne slæbte mig med i byen en aften, hvor jeg fik min første rom og cola. Og rolig nu, det var nok den tyndeste rom og cola, der er blevet serveret i Svendborgs historie, griner Mikkel Schrøder.

Annonce
Skuespilleren følger derfor i sin fars, Peter Schrøder, fodspor. Schrøder Senior medvirkede i Rottefælde Revyen tilbage i 1980'erne. Foto: Torkil Adsersen/Scanpix

Stadig en leg

Sjovt er det fortsat at være med til forberedelserne, omend han har byttet rollen som bajer-opknapper ud med rollerne på scenen. En scene, han deler med fire skuespillere og tre musikere.

- De er kedelige. Alle sammen. Hver og én, siger han og kigger drillende over på sin forlovede Christine Astrid, der også har sin rolle i ensemblet.

- Nej, det passer ikke. Alle er skønne, sjove og hyggelige.

Noget af det, Mikkel Schrøder nyder allermest ved Rottefælden-kollegaerne, er de kreative skaberrammer, som de har sammen.

- Vi kan alle godt lide at lege. Som hvis du har nogle børn på en villavej. Én er politi, en anden er røver, og så ved de ikke, hvor legen fører hen, men de skaber den bare, siger han.

- Ligesom børn ikke er bundet af regler og normer, er vi det heller ikke.

Ingen krænkelse

De driller hinanden meget under de igangværende prøver, hvilket Mikkel Schrøder ser som en vigtig del af processen.

- Folk burde se os øve. Her er der ikke nogen, som bliver krænkede over en ironisk bemærkning. Man skal sgu kunne snakke sammen og joke på en arbejdsplads, for så bliver man bare mere trygge og samtidig frie omkring hinanden.

Specielt når skuespillerne og musikerne bruger så mange koncentrerede timer, dage og uger sammen.

- Jeg ved, at det kan virke irriterende overfladisk, når skuespillere hilser meget begejstret på hinanden. Men man bliver bare ret gode venner af at arbejde så tæt sammen, siger han.

Entertaineren glæder sig i den grad til premieren. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce