Annonce
Middelfart

Rottebekæmperens gode råd inden højsæson: Sådan undgår du rotter

Rottebekæmper Flemming Glenn fra Middelfart Kommune kommer med gode råd til at undgå de lodne bæster. Privatfoto.
Annonce

Flemning Glenn har været rottebekæmper i 4,5 år. Siden januar 2019 har han været en af tre kommunalt ansatte rottefængere i Middelfart Kommune.

Han kommer med sine tre bedste råd til at forebygge og begrænse de trælse skadedyr.

1) Ryd op

En pæn og ryddelig ejendom er et godt middel til i første omgang at undgå, at en eller flere rotter slår sig ned. Rotter kan nemlig godt lide læ og tørvejr.

- Sørg altid for at holde det ryddeligt omkring bygninger, siger rottebekæmperen, der nævner, at den slags gemmesteder er en af flere forhold, der gør, at din ejendom er attraktiv for rotterne.

2) Undgå fuglefoder

Når du fodrer fuglene, så fodrer du potentielt også rotterne.

- Man skal overveje helt at lade fuglefodring være. Vi har rigeligt med foder i naturen til danske fugle herhjemme. Mange private borgere fodrer fugle, og det er rotterne glade for, siger Flemming Glenn.

3) Anmeld, anmeld, anmeld

Grib knoglen med det samme, hvis du har mistanke om, at en rotte har slået sig ned på din adresse. Hellere anmeld en gang for meget end en gang for lidt.

- Man skal altid være opmærksom og anmelde i god tid. Især hvis man eksempelvis har høns eller dyrehold. Man har faktisk pligt til at anmelde, hvis man ser rotter, og der er desværre nogen, der venter eller ikke får taget sig sammen, siger Flemming Glenn, der understreger, at en hurtig indsats er afgørende, da en rotte hurtigt kan blive til flere.

- Mange fejer for egen dør først og siger, at deres rotter altid er naboens skyld. Det er ingen skam, og det kan ske for selv den pæneste ejendom, siger rottebekæmperen.

Du kan anmelde rotter via kommunens hjemmeside www.middelfart.dk.

Rottebekæmperen rykker så vidt muligt ud samme dag, hvis der er mistanke om rotter eksempelvis indendørs i beboelse.

Siden 2. januar 2019 har bekæmperne også rykket ud i weekenden, hvis man har set en rotte i sit private hjem eller på en fødevarevirksomhed. Man skal i givet fald ringe på kommunens vagttelefon på 28 96 23 80, hvor den vagthavende rottebekæmper vurderer sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB For abonnenter

Michelsen om de dårlige perioder: - Hvis jeg bliver påvirket for meget, er jeg en skizofren far og mand

Fyn

Uheld i nødspor på Fynske Motorvej

Fyn

Corona gør stadig ondt på de fynske hoteller: Men ét sted går det over al forventning

Fyn For abonnenter

Fanget i pandemiens ukendte ocean: Kaptajn fra Dyrup måtte blive fire måneder ude på havet med sin besætning

Annonce