Annonce
Erhverv

Rotaryklub samler støv: - Vi skal forny os

Odense Hunderup Rotary Klub har lanceret en mentorordning i forsøget på at skabe nyt liv i klubben og samtidigt give erfaringer videre. Præsident Arnd Baurichter mødtes med tre iværksættere fra UCL. Foto: Jakob Haugaard Christiansen
Med blot otte medlemmer er det svært at holde gang i klubben, lyder det fra præsident i Rotary-klubben i Hunderup, Arnd Baurichter, som står bag mentorordning for at trække nye og yngre kræfter til.
Annonce

Hvorfor har I startet en mentorordning?

- Fordi vi har sivende medlemstal og er blevet en alt for lille klub til normal klubaktivitet. Vi vil også gerne bruge de mange års erfaring til at hjælp unge iværksættere.

Men er I ikke bare en klub for gamle mænd?

- Vi har mange af de ekspertiser og knowhow om alt fra regnskab til bogholderi og supplychain, som måske ikke er det, som de unge brænder mest for. Vi har mange års erfaring hele vejen rundt og kan tilbyde en mentorordning.

Hvorfor skal I gøre det i jeres klub?

- Det ligger i Rotarys dna, det er den oprindelige tanke. Det var et erhvervsnetværk, da Rotary blev skabt for 115 år siden i USA. Vi vil gerne være en klub, der både er erhvervsnetværk og sætter fokus på iværksætteri. Vi skal ikke ud og konkurrere med de andre gode lokale netværk, men vi har mange års erfaring, som vi gerne vil dele ud af, og så vil vi gerne forny os samtidigt. Endelig er vi en del af et stort dansk og internationalt netværk med 10.000 medlemmer bare i Danmark og flere end en million globalt, som vi også kan trække på.

Hvilke områder har I erfaring med?

- Vi kan allerede nu se, at vi kan matche vores erfaringer med nogle af de unge, der har været med til mødet. Nogle af vores medlemmer er godt nok ikke længere erhvervsaktive, men de kan give masser af tip og kan skabe kontakt til et omfattende netværk for de unge.

Hvad får I ud af det?

- Vi har fået to nye medlemmer. Men jeg har det godt med at lære fra mig, og de andre medlemmer kan se, at de kan bruges til noget. Det er med til at give energi. Og så kan vi forny klubben, og måske kan det være med til at ryste støvet af os, for Rotary har et lidt støvet ry.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fynsk professor støtter nye mundbindskrav: - Men vi ved ikke helt, hvor meget det hjælper

Danmark

Krav, undtagelser og straf: Her er alt, du bør vide om reglerne om mundbind

Fyn

Der er mundbind nok: Dagligvarebutikker i Odense er klar til nye restriktioner

Annonce