Annonce
Kultur

Rosenfestivalen genopstår med over 100.000 roser - og højtalere over hele Bogense

Jeanett Christensen er en af Danmarks mest anerkendte blomsterdesignere. Gennem to årtier har hun haft ansvaret for udsmykningen af et væld af store begivenheder. Til Rosenfestivalen "slippes" hun løs på Bogense Rådhus. Pressefoto
Efter sidste års aflysning vender Rosenfestivalen tilbage. Boderne med kunsthåndværk og fødevarer kan ikke sættes op inden for de gældende restriktioner. Til gengæld fyldes gadebilledet med historisk mange roser. Temaet bliver Danmark Rundt.

Nordfyn: Målt på antal besøgende er det suverænt årets største begivenhed på Nordfyn, men sidste år måtte Rosenfestival aflyses.

I år vender den bogstaveligt talt tilbage i fuldt flor. For de gæster, som det måtte smerte, at det på grund af tidens restriktioner ikke er muligt at opsætte de sædvanligvis mange boder med primært kunsthåndværk og fødevarer, kan trøste sig med et både smukt og farverigt "plaster på såret".

Der, hvor der ikke kommer boder - og mange andre steder også - placeres der rosendekorationer. At påstå, at Bogense forvandles til en stor rosendekoration, vil være at gå for vidt. Men der vil blive opsat historisk mange roser, fortæller Jette Kærgaard, leder af Rosenfestival.

Annonce

Over 100.000 roser vil pryde bybilledet.

Også andre steder

Den massive udsmykning kommer til at gå på to ben. Dels vil der blive sat rosenkummer op rundt i gaderne. Ikke bare i Bogense, men også i Otterup, Søndersø og på campingpladserne.

Dels og ikke mindst bliver Bogense udsmykket med et væld af rosendekorationer skabt ud fra temaet Danmark Rundt. Det være sig nationale attraktioner som Dybbøl Mølle, Den Lille Havfrue, Rubjerg Fyr og mange flere.

Annonce

Højtalere giver mening

Festivalen holdes i weekenden den 7.-8. august, og som en nyskabelse vil de tusinder af gæster få oplyst relevant information, mens de spadserer rundt, idet der opsættes højtalere over hele byen.


Det er første gang, at vi kan speake udover hele byen. Vi gør det for at give gæsterne et bedre overblik over, hvad der løbende sker af aktiviteter. Og så vil det også med det samme give os mulighed for at reagere og vejlede folk, skulle der pludselig være for mange mennesker samlet på et bestemt område.

Jette Kærgaard, leder af Rosenfestival


- Det er første gang, at vi kan speake udover hele byen. Vi gør det for at give gæsterne et bedre overblik over, hvad der løbende sker af aktiviteter. Og så vil det også med det samme give os mulighed for at reagere og vejlede folk, skulle der pludselig være for mange mennesker samlet på et bestemt område, siger Jette Kærgaard.

Bortset fra de manglende boder regner hun ikke med, at corona kommer til at lægge nogen nævneværdig dæmper på festivalen, der som bekendt afvikles udendørs i en åben by. Og med hensyn til udendørs boder kan det tilføjes, at caféer, restauranter og forretninger godt må sætte boder op ved deres egen butik og agere udendørs.

Annonce

Kendt designer

Som sædvanlig vil, hvad der sker på Bogense Rådhus, blive et af festivalens store trækplastre. Denne gang er det lykkedes at få lavet aftale med en af Danmarks mest anerkendte blomsterdesignere, Jeanett Christensen fra Estilo Blomsterdesign. Hun vil i byrådssalen dække det smukkeste rosen med et væld af roser - og nu hun er i gang... så udsmykker hun også lige 10 giner med roser og laver en såkaldt selfievæg.

Det bliver over højtalere muligt at vejlede folk, skulle der pludselig samle sig for mange mennesker på et bestemt område under Rosenfestival. Her en situation foran Bogense Rådhus for to år siden. Arkivfoto

Den traditionsrige kunstudstilling på Bogense Skole kommer denne gang til at bestå af værker af Nina Ferlov. Hun bor i Middelfart og har gennem sin lange karriere udstillet over hele Danmark og har også modtaget flere priser. Hun har blandt andet været designer for Georg Jensen og Kvadrat.

Som tidligere omtalt deltager også de tre komtesser af Rosenborg, Camilla, Feodora og Josephine, med den ædle hensigt at forestå navngivningen af en ny rose.

Antallet af gæster skal reguleres i forhold til det antal, der efter reglerne må være i lokalerne.

Et skøn er, at Rosenfestival ofte har besøg af omkring 20.000 mennesker - og med de forbehold, der tages efter rådgivning med myndighederne, er Jette Kærgaard fuldstændig tryg ved afholdelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Professor efter omdiskuterede klimaanbefalinger: Færre biler giver nye muligheder i Odense

Kerteminde For abonnenter

Hvor tæt kan bådene pakkes på marinaen? - Arkitekten kender ikke meget til sejlsport, siger sejler

Odense For abonnenter

Kerteminde vogter miljøet i Odense Fjord: Er ikke med i ny gruppe, der vil redde fjorden

Assens

Tina undrer sig over 'sandstrandsrabatter' i industriområde: - Det ville passe så fint, hvis vi var en vesterhavskommune, men det er vi ikke

Annonce