Annonce
Nyborg

Ros til Nyborgs medaljedeltagere

De store smil var fremme, da lokale idrætsfolk tirsdag modtog hæder. Fra venstre ses Lars Andersen, fritidskonsulent Nyborg Kommune, Simon Henning Hoppe, Natanael Persson, Kim Henning, Jesper Rasmussen, Borgmester Kenneth Muhs (V), Monica Nielsen, Albert Mechlenburg Møller og Josephine Bau Persson. Foto: Louise O'Neill

Lokale sportsfolk var tirsdag samlet i byrådssalen, hvor de blev hædret for deres indsats ved DM og VM.

Nyborg: - Byens glæde og stolthed.

Borgmester Kenneth Muhs (V) havde fundet de store gloser frem, da han tirsdag var vært for en gruppe lokale sportsfolk. Alle var de samlet i byrådssalen for at blive hædret for deres nye titler som henholdsvis danmarks- og verdensmestre.

- Det er en tradition som vi er rigtig glade for i Nyborg Kommune, idet vi har mulighed for at give et skulderklap til nogle utroligt flotte præstationer. Det er simpelthen så flot, fortsatte borgmesterrosen.

Der var meget "bling", som borgmesteren kaldte det, til stede i byrådssalen på Nyborg Rådhus. To guldpokaler, syv guldmedaljer og tre sølvmedaljer fra henholdsvis DM og VM.

Den første i række til at blive fejret var Jesper Rasmussen, som er nyligt kåret dobbelt danmarksmester i fjernstyret offroad-biler. Det øverste trin på sejrspodiet er blevet et velkendt sted for Jesper, der har taget en DM-titel for trettende gang. Denne gang scorede han maksimumpoint i både tohjulstrukne- og firehjulstrukne offroad-biler.

Anden mand på "podiet" var Albert Mechlenburg Møller, der også er et kendt ansigt ved den årlige hæder, da han for andet år i træk har vundet ungdoms DM i skak under DSU, i aldersklassen 11-12-årige. Førstepladsen har kvalificeret Albert til Nordiske mesterskaber, der afholdes i februar 2019 i Island.

Endnu to kendte ansigter er Simon Henning Hoppe og far Kim Henning. Simon Henning Hoppe genvandt for femte år i træk guldmedaljen til juniormesterskabet i Kettlebells. Kim Henning stillede op i herrernes klasse, hvor han efter en flot præstation med tunge løft tog guldmedaljen for andet år i træk foran snuden på to af klubbens andre deltagere.

I november repræsenterede Kettlebell Sport Østfyn Danmark til VM i Kettlebell maraton i Antequera i Spanien. Debutanten Josephine Bau Persson bragte en guldmedalje hjem til Danmark, da hun vandt Junior 2. rækken. Simon Henning Hoppe sikrede sejren i Junior 1. rækken.

Derudover deltog Monica Nielsen i maraton i Kettlebell, som den første repræsentant for Danmark. Hun sikrede sig sejren over favoritterne fra USA. Natanael Persson scorede først to sølvmedaljer i Antequera i herrernes række, hvor han derefter hev sig op på en førsteplads og bragte en guldmedalje med hjem til Danmark.

Annonce
Jesper Rasmussen får håndtryk, gave og rose af Kenneth Muhs (V). Det er den tredje borgmester Jesper møder i byrådssalen, i sin tid som fjernstyret bilkører. Foto: Louise Jang O'Neill
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bevæbnede mænd stak ild på Odenses folkeregister

1994 Med et splinternyt skitseprojekt til en uddannelsesby i hjertet af Odense melder den fordums store industrivirksomhed Thrige-Titan sig nu på banen med ledige ejendomme og arealer til uddannelsesformål. Thrige har fået arkitektfirmaet Stærmose og Isager til at ”forvandle” det henslumrende industriområde – der ligger blot et par minutters gang fra banegård og busterminal – til Odenses uddannelsesmæssige svar på latinerkvarteret i Paris. Arkitekternes forslag omfatter hele Thrige-firkanten ved Tolderlundsvej og Skibhusvej. Gamle kontor- og industribygninger er forvandlet til skoler og kollegieværelser. Mellem bygningerne er der anlagt grønne områder, flisebelagte ”filosofgange” og et stort, nyt auditorium. 1969 Boligstandarden på Fyn er – trods de senere års omfattende nybyggeri – ringere end i det øvrige land. 8351 fynske lejligheder er uden vand i køkkenet, 20.975 lejligheder har ikke WC, 48.104 lejligheder er uden centralvarme og 52.962 lejligheder er ikke udstyret med bad. Tallene er hentet fra en undersøgelse, som Danmarks Statistik foretog i 1965 og som netop er offentliggjort. Der er selvfølgelig bygget en del nye boliger siden 1965 men ikke nok til at ændre resultaterne i væsentlig grad. Under halvdelen af de 37.760 lejligheder i de fynske landdistrikter er forsynet med bad, halvdelen har centralvarme og lidt mere end halvdelen har WC. I knap en femtedel af lejlighederne måtte beboerne hente vand i gården. 1944 I går lidt før kl. 14, mens det meste af personalet holdt frokostpause, bankede det kraftigt på døren til Odense Folkeregister. Da en ung dame lukkede op, stod der tre revolverbevæbnede mænd uden for døren og kommanderede hende og en anden dame på kontoret til at række hænderne i vejret. Derefter spurgte de, hvor folkeregistrets kartotek over byens borgere var, og de fik anvist de store stålskabe, der indeholdt de mange tusinde kort. Mens den ene af mændene holdt damerne op, hældte de to andre kortene ud på gulvet i en stor bunke og overhældte dem med brandbare væsker. De satte derefter ild til kortene og forlod kontoret med de to damer, mens ilden blussede op og sendte røg ud over Flakhaven.

Annonce