Annonce
Middelfart

Ros til 12 frivillige: Masser af kroner i bøtten til scleroseramte

Kroner i bøtten. Arkivfoto.

Scleroseforeningens indsamling gav 15.575,25 i Middelfart og Strib

Middelfart/Strib: Takket være 12 lokale indsamlere blev der søndag 9. september samlet i alt 15.575,25 kroner ind i Middelfart og Strib. Pengene går til Scleroseforeningen og skal bruges til forskning i sygdommen, hvis udbredelse er fordoblet på 20 år.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Scleroseforeningen, som roser de 12 indsamleres iver og gå-på-mod.

- I både Middelfart og Strib tog de seje frivillige kampen op mod blæst og regn og stemte dørklokker i timevis for at samle så mange penge ind som muligt. I gennemsnit samlede de hver over 1.000 kroner ind, forklarer Carina Kongsted Thiesen, som var indsamlingsleder i Middelfart og Strib.

Indsamlingslederen betoner også, at mange af indsamlerne havde berøring med sygdommen. Det var enten deres datter, kone, mor eller sågar dem selv, de således samlede ind for. Flere ville også bare gerne være med til at gøre foreningen synlig og skabe opmærksomhed omkring sygdommen.

Der var desuden en særlig fortælling ude fra indsamlingen, som også viser, at indsamlerne blev godt modtaget i lokalområdet.

Fortællingen kom fra Peter, som sammen med sin datter på 15 måneder og svigerfar, var ude at samle ind for sin kone. Hos en familie, hvor to små drenge lige havde givet deres lommepenge som bidrag til indsamlingen, blev der også givet noget ekstra.

- Lige som Peter og hans datter skulle til at gå, sagde den ene dreng, at de skulle vente, for han havde noget til den lille pige. Han løb ind efter en lille, blå hæklet mus, som han gav til pigen og sagde: "Den skal du have, for jeg fik den til at passe på mig, da jeg var på sygehuset. Nu har jeg ikke brug for den mere. Nu skal den passe på dig og din mor", siger Carina Kongsted Thiesen.

Overskriften på indsamlingen var "Venner og familie mod sclerose", og Scleroseforeningen sendte i alt 3000 frivillige på gaden i Region Midtjylland, Region Syddanmark og Region Hovedstaden. Det samlede indsamlingsresultat for alle byer i de tre regioner lyder i år på 3,8 millioner kroner. Det er rekord.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

112

Tyv gik efter værktøjet

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Kerteminde For abonnenter

Succesen af Langeskov Station kan måles på flere måder: - Da toget begyndte at stoppe, sagde det 'woom'

Annonce