Annonce
Middelfart

Ros til 12 frivillige: Masser af kroner i bøtten til scleroseramte

Kroner i bøtten. Arkivfoto.

Scleroseforeningens indsamling gav 15.575,25 i Middelfart og Strib

Middelfart/Strib: Takket være 12 lokale indsamlere blev der søndag 9. september samlet i alt 15.575,25 kroner ind i Middelfart og Strib. Pengene går til Scleroseforeningen og skal bruges til forskning i sygdommen, hvis udbredelse er fordoblet på 20 år.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Scleroseforeningen, som roser de 12 indsamleres iver og gå-på-mod.

- I både Middelfart og Strib tog de seje frivillige kampen op mod blæst og regn og stemte dørklokker i timevis for at samle så mange penge ind som muligt. I gennemsnit samlede de hver over 1.000 kroner ind, forklarer Carina Kongsted Thiesen, som var indsamlingsleder i Middelfart og Strib.

Indsamlingslederen betoner også, at mange af indsamlerne havde berøring med sygdommen. Det var enten deres datter, kone, mor eller sågar dem selv, de således samlede ind for. Flere ville også bare gerne være med til at gøre foreningen synlig og skabe opmærksomhed omkring sygdommen.

Der var desuden en særlig fortælling ude fra indsamlingen, som også viser, at indsamlerne blev godt modtaget i lokalområdet.

Fortællingen kom fra Peter, som sammen med sin datter på 15 måneder og svigerfar, var ude at samle ind for sin kone. Hos en familie, hvor to små drenge lige havde givet deres lommepenge som bidrag til indsamlingen, blev der også givet noget ekstra.

- Lige som Peter og hans datter skulle til at gå, sagde den ene dreng, at de skulle vente, for han havde noget til den lille pige. Han løb ind efter en lille, blå hæklet mus, som han gav til pigen og sagde: "Den skal du have, for jeg fik den til at passe på mig, da jeg var på sygehuset. Nu har jeg ikke brug for den mere. Nu skal den passe på dig og din mor", siger Carina Kongsted Thiesen.

Overskriften på indsamlingen var "Venner og familie mod sclerose", og Scleroseforeningen sendte i alt 3000 frivillige på gaden i Region Midtjylland, Region Syddanmark og Region Hovedstaden. Det samlede indsamlingsresultat for alle byer i de tre regioner lyder i år på 3,8 millioner kroner. Det er rekord.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

KMD Cup kommer til Odense

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Sydfyn

Det flyder med vildsvin: Nummer seks drevet i land på Ærø

Annonce