Annonce
forside

Romantiske hoteller: To ærøske hoteller hædret af rejsewebsite

Susanna Greve, Pension Vestergade 44, er glad for den anerkendelse, hendes hotel har fået af Tripadvisor. Arkivfoto: Michael Bager

Ærø: Der er hæder til at par ærøske hoteller her på nippet til, at en ny højsæson så småt nærmer sig. Pension 44 og På Torvet, begge Ærøskøbing, er nemlig begge på listen over de bedste hoteller, som rejsehjemmesiden Tripadvisor har kåret i konkurrencen "Travellers' Choice".

Begge hoteller er med i top 10 i kategorien mest romantiske hoteller. Pension Vestergade 44 er helt oppe på andenpladsen, mens På Torvet kommer ind på en fjerdeplads i konkurrencen, der er blevet afgjort på baggrund af anmeldelser og meninger fra besøgende.

For Susanna Greve, indehaver af Pension 44, er det en anerkendelse, der betyder meget.

- Det er meget for os, fordi det er på baggrund af hårdt arbejde. At vi begge får det, er fantastisk, siger hun og er særligt glad for rosen, fordi den kommer direkte fra hendes kunder.

Pension 44 har 255 anmeldelser på Tripadvisor, hvor gæster selv kan skrive anmeldelser af de steder, de har besøgt. Det har 123 gjort om På Torvet. /ANDO

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce