Annonce
Indland

Romantisk attraktion: Elvira Madigan og Sixten Sparres grav

Gravstedet for Elvira Madigan og Sixten Sparre ved Landet Kirke på Tåsinge, er blevet renoveret med en mindelund. Gravstedet besøges hvert år af mange turister, for at få en lille flig af kærlighedshistorien der lever videre, da parret døde i Nørreskoven i 1889.

Nordens Romeo og Julie, Sixten Sparre og Elvira Madigan, ligger begravet på Landet Kirkegård på Tåsinge og tiltrækker hver dag mange besøgende.

Omgivet af idylliske marker og skov og op ad den lille landsbykirke, Landet Kirke, ligger et lille stykke af en af Danmarkshistoriens største kærlighedshistorier.

Det er her, cirkusprinsessen Elvira Madigan og løjtnanten Sixten Sparre ligger begravet, efter de få dage forinden, i slutningen af juli 1889, er fundet døde i Nørreskoven tæt ved. Skudt af Sixten Sparre med hans tjenestepistol.

Cirkusprinsessen og løjtnanten havde forelsket sig i hinanden året forinden, og i juni 1889 stikker de af sammen. De tager til Troense på Tåsinge, hvor de indlogerer sig på et pensionat. De har hverken penge eller fremtidsudsigter, så på en skovtur den 20. juli skyder Sixten først Elvira og derefter sig selv.

Sixten Sparre blev 35 år, og Elvira Madigan, med det borgerlige navn Hedvig Jensen, blev 21.

Tiltrækker brudepar

Søndag sidst på formiddagen, imens samlesangen og orglet lyder ud igennem kirkens tykke mure, er der flere par henne og kigge på gravene og læse det skilt, der er sat op ved siden af.

Et par i motorcykeltøj, sandsynligvis turister, kigger på gravene hånd i hånd og udveksler et par kys, da de kommer tilbage til motorcyklerne, der holder parkeret bag kirken.

- I sommerperioden kommer der typisk tre-fire busser hver dag, og der kommer også mange enkeltpersoner. Jeg har nærmest ikke været her uden der er nogen henne og kigge, fortæller Johanne E. Fauerskov, der er sognepræst i Bjerryby-Landet pastorat som Landet Kirke hører under.

Selvom der kommer mange turister for at se de berømte gravsten, får kirken som sådan ikke noget ud af gæsterne, da de ikke skal betale entré, men frit kan besøge kirkegården.

- Det er selvfølgelig med til at gøre kirken og Tåsinge synlig, men ellers er det kun udgifter for os, forklarer Johanne E. Fauerskov.

De mange besøgende kommer kun for at se graven, de deltager ikke i gudstjenesterne i kirken, oplyser sognepræsten. Til gengæld oplever hun, at vælger mange at blive gift i Landet Kirke, og efter vielsen lægger nogle brude deres brudebuket på graven.

Gravstenen for det elskende par, der valgte at gå i døden sammen, fordi en fælles fremtid på jorden ikke virkede sandsynlig, er et sted, man bør besøge med sin kæreste eller ægtefælle. Ikke, fordi der som sådan er så meget at se, men mere som en påmindelse om, at man skal huske at give plads til kærligheden, vurderer Fyens.dks udsendte.

Annonce

Hvad

Elvira Madigan og Sixten Sparres gravsten. Gravstedet er arkitekttegn og indeholder, for uden de to sten, en infotavle og to bænke.

Annonce

Hvor

Landet Kirkegård, Elvira Madigans Vej 39A, 5700 Svendborg

Annonce

Hvornår

Alle dage. Gratis entré.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Charlottes børn har flere gange sovet på banegården: Transportminister vil nu have undersøgt behovet for nattog på Svendborgbanen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sikke et pletskud - pludselig var de sjældne ugleunger lige foran Oles kamera: - Det er et meget specielt øjeblik

Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Sydfyn

Slut med Stenstrup-manøvren: Bramsen og Helveg vil lave vigespor på Svendborgbanen

Navne For abonnenter

Som far så datter - Anika får energi af sit frivillige arbejde

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Nordfyn

Beredskabet måtte opgive søgningen: Mand svømmede ud på midten af sø og forsvandt fra overfladen

Navne For abonnenter

Stjerne i "Langt fra Las Vegas": Nu er Sofie revystjerne på Fyn

For abonnenter

Kim solgte sin virksomhed for et trecifret millionbeløb: - Man skal aldrig blive iværksætter for pengenes skyld

Erhverv

Stålgigant ansætter på livet løs til ny fabrik - breder sig over kæmpe areal

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Sport For abonnenter

Modgangen vendt til endnu en triumf - Odense Håndbold ser frem til drømmefinalen mod Esbjerg

Odense For abonnenter

Kendt fra Bagedysten - nu sælger hun kager i Odense: - Folk kan blive helt chokerede over prisen

Faaborg-Midtfyn

Kommune betalte for lidt i løn: Kludrede i ansættelser og må efterbetale 191.500 kroner

Annonce