Annonce
Rejser

Romantik over skyerne: På et hotel i Tjekkiet rykker mange brudepar ind for at få en nat - og en udsigt - de aldrig glemmer

De 23 værelser repræsenterer ikke én bestemt tidsperiode. Når man bestiller værelse, er der automatisk også reserveret bord i restauranten. Foto: Simon Pikous/www.jested.cz
I det nordlige Tjekkiet kan man bo på et hotel i et tårn på toppen af et bjerg, hvorfra der er udsigt ind i Tyskland og Polen.

De færreste får mulighed for at overnatte på en rumstation, men i det nordlige Tjekkiet kan man betale sig til noget, der ligner.

Hotel Ještěd tilbyder 23 værelser i forskellige størrelser og indretninger, og når man kigger ud ad de skråtstillede vinduer, kan man let få fornemmelsen af at befinde sig et stykke over Jordens overflade. Hotellet er nemlig en del af en bygning, som - da den stod færdig - vakte opmærksomhed langt uden for landets grænser. Et tårn, der synes som en forlængelse af det bjerg, Ještěd, som tårnet står på toppen af.

Ud over hotellet er her også restaurant, bar, café og tv-sender. Toppen er 1012 meter over havets overflade, og fra værelserne og restauranten med 360 graders udsigt kan man i klart vejr se ind i både Tyskland og Polen. Nærmeste by er Liberec.

Annonce

Både på nogle af værelserne og i baren kan gæster få en fornemmelse af at være med i en  James Bond-film fra 1960’erne eller 1970’erne. Da vi ser interiøret, er det i hvert fald den tanke, der simultant kommer til mig og mine to medrejsende.

En romantisk nat

På en biltur til for eksempel Prag kan en overnatning på Mount Ještěd være oplagt. Prisen for et dobbeltværelse med morgenmad er fra cirka 1125 kroner, og så kan man komme hjem og sige, at man har boet på et hotel, hvis lige ikke findes noget sted i verden. Men en impulsbeslutning dur ikke. De 23 værelser er normalt reserveret lang tid i forvejen af nogle, der enten skal have en romantisk aften eller giftes. Næsten alle nøjes med én nat.

Toppen af tårnet er 1012 meter over havets overflade. Fra hotelværelserne og restauranten kan man i klart vejr se til Tyskland og Polen. Foto: Milan Drahonovsky/www.jested.cz

Men man kan selvfølgelig også bare tage en pause på vejen for at nyde den fabelagtige udsigt fra restauranten og en kop kaffe - når vejret ellers er til det. Der er åbent alle dage bortset fra 24. december.

Priser

Dobbeltværelse med morgenmad: Fra cirka 1125 kroner.

Hovedretter i restauranten: 82-105 kroner.

En flaske vin: 140-180 kroner.

Se mere på www.jested.cz.

Tårnet blev opført mellem 1966 og 1973 og vakte - ud over selve formen - opsigt, fordi der under konstruktionen blev anvendt nye materialer og uprøvede teknikker. Arkitekten Karel Hubáček modtog siden Perett-prisen - arkitekternes svar på skuespillernes Oscar. I 1998 blev hotellet erklæret kulturelt monument. I 2000 blev tårnet kåret som århundredets bygningsværk i Tjekkiet og i 2006 erklæret som nationalt, kulturelt monument.

Den mest spektakulære måde at ankomme til hotellet på er at tage kabelbanen. Mount Ještěd benyttes også til skiløb, blandt andet Nordic World Ski-mesterskaberne i 2009. Foto: Milan Drahonovsky/www.jested.cz

Man kan køre i bil eller for den sags skyld gå til toppen af bjerget, men hvis besøget skal være endnu mere minderigt, tager man kabelbanen - en tur på fire minutter.

Vejen dertil

Fra Padborg til Liberec er der 790 kilometer, hvis man vælger ruten via Berlin. Fra Prag cirka halvanden times kørsel.


Annonce
Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Odense For abonnenter

Ny rapport: Så mange ladestandere kræver elbil-revolution i Odense

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Chefers telefoner blev hemmeligt aflyttet i Dan-Bunkering: - Det er en på mange måder usædvanlig sag

Nordfyn For abonnenter

Grønt lys til kæmpe kvægfarm ved fynsk gods: Naturforening trækker klage tilbage

Odense

Se DR-satire om borgmester: Troede det skulle vække unges interesse for kommunalvalget

Navne For abonnenter

Dødsfald: Poul fik polio som 18-årig, men skabte stor boghandel, som han måtte sælge, da det gik bedst

Erhverv

Medicinsk cannabis: - Det dér lyder som århundredets dårligste undskyldning

Kerteminde For abonnenter

Ville sælge krudt til arme og 'kærlighedsmedicin': Mand fængslet for store mænger doping og potensmedicin

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Kerteminde

Har du set noget mistænkeligt omkring Elmevej? Tyve slap afsted med kontanter og smykker

Middelfart For abonnenter

Bank forlader Middelfart: Bliver en del af ny fælles Lillebæltafdeling

Debat

Sofie Østergaard: Lader du din partner styre økonomien for dig?

Assens For abonnenter

Bedste resultat i flere år - men det stopper ikke her: Hotel på havnen er fuldt booket indtil næste år

Erhverv For abonnenter

Slagtermester er gået i tænkeboks: Overvejer at flytte sin virksomhed

Kerteminde For abonnenter

Fiskeriet i Kerteminde kører på pumperne: - Det er en nedslagtning af fiskeriet i de indre farvande, ligesom med minkene

Annonce