Annonce
Kultur

Roman: Jævnt og ligetil

Annonce

Det er journalistens børnelærdom, at mirakler findes ikke. Alligevel skal ordet nævnes med henvisning til forlagets oplysning om, at det er et mirakel, at Gorm Stefan Götzsche, født 1944, har kunnet skrive romanen "John Anderson, en dreng fra Fyn". Forfatteren er angiveligt efter en hjerneblødning blevet i stand til at skrive.

Det første resultat er romanen om knægten Jens Andersen, født i 1840 på en gård i Dalum. Han må erkende, at han ikke kan blive gift med pigen fra den store gård, selv om de er gensidigt forelskede. Jens går i smedelære, og senere rejser han til USA. Vor helt er åbenbart født under en lykkelig stjerne: Han møder gode mennesker, der hjælper ham på vej. Han kommer i kontakt med en rig købmand i Hamborg, der også har besiddelser i Staterne. Og hvad Jens, der tager navnet John Anderson, end rører ved, lykkes det for ham, ligesom han kommer godt ud af selv de voldsomste kniber. Sammen med en irsk kammerat melder han sig som frivillig i den amerikanske borgerkrig på regeringens side. Den kommer John helskindet igennem, selv om han er ude for flere dramatiske begivenheder. Også en enkelt, der sætter et dybt sår i ham.

Læseren kan fordeles til at tro, at han sidder og læser en dansk-amerikaners sandfærdige erindringer. Skrevet jævnt og ligetil.

Roman: Gorm Stefan Götzsche: "John Anderson, en dreng fra Fyn"

262 sider, Historia

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Annonce