Annonce
Kultur

Roman: I sine drifters vold

Tine Høeg. Foto: Lærke Posselt/Rosinante
Annonce

Bøger: Den stemme, man hører i Tine Høegs debutroman, "Nye rejsende", tilhører en ung gymnasielærer. Hun pendler mellem København og gymnasiet i Næstved og falder på vej til sin første skoledag i snak med en 10 år ældre grafisk designer, der er gift og har en lille pige. Mødet udløser en erotisk besættelse hos hende, allerede på deres anden tur befinder de sig på togtoilettet, og det fortsætter.

Nogle gange står de af undervejs for at dyrke deres lidenskab, til sidst ender det i hendes lejlighed. Syvende gang de ses i hendes hjem, konstaterer hun: "en pik en kage en hjerne et hjerte/har du haft med/og efterlader kagen". En optakt til en snigende jalousi.

På gymnasiet befinder hun sig som lærer i krydsfeltet mellem elever, kolleger og ledelse. En vanskelig position, når hun samtidig er i sine drifters vold, og hun i fantasi og drømme gør sig tanker om den familie, hun nu gennem ham er blevet en del af.

Tine Høeg skriver om den unge kvindes liv i yderst knap form. Tekstbilledet minder om et prosadigt, men gennem det får hun løftet det hverdagsrealistiske til noget større og mere interessant. Det er gjort originalt og med sproglig præcision. Forløbet mellem hun og han slutter på Vestre Kirkegård, hvor han siger: "vi skal være voksne mennesker". Forholdets død eller en ny begyndelse?Tine Høeg: "Nye rejsende", 224 sider, 199,95 kroner, Rosinante.

Tine Høeg: "Nye rejsende". Foto: Rosinante
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce