Annonce
Indland

Roma-lov hastes gennem Folketinget inden sommer

Der er flertal for at hastebehandle et indgreb mod det, politikerne kalder utryghedsskabende tiggeri. DF's gruppeformand, Peter Skaarup (th.), mener ikke, at der er grund til at frygte lovsjusk. Arkivfoto.

København har så store problemer med det, overborgmesteren kalder gadesovere, at byen har bedt om hjælp.

Annonce

Forslag, der skal dæmme op for uro med romaer i København, bliver hastebehandlet inden sommerferien. Det er besluttet på et møde mellem partiernes gruppeformænd torsdag.

Forslaget skal både fremsættes og førstebehandles fredag 2. juni. Det vil kunne blive stemt endeligt igennem 14. juni.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) bebudede onsdag, at regeringen ville fordoble straffen for "utryghedsskabende tiggeri" fra syv dages betinget fængsel til 14 dages ubetinget fængsel.

Løkke lagde først op til, at forslaget skulle vedtages til september. Men Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, pressede med det samme på for en hastebehandling.

Partiets gruppeformand, Peter Skaarup, mener, at det er afgørende, at loven bliver vedtaget inden sommer, hvor folk gerne vil kunne være ude og nyde det gode vejr.

- Rigtig mange borgere ser det som meget utryghedsskabende, at specielt romaer bruger København som skraldespand, siger Peter Skaarup.

- Man er bange for at sende sine børn på gaden om aftenen, fordi tunneler ved søen bliver brugt til at sove i.

Det er Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), der har bedt landspolitikerne om hjælp.

Han henviste i tirsdagens udgave af Berlingske til problemer med romaer, der sover ved en kirke i det centrale København og bruger dens område som toilet.

SF er imod regeringens forslag, oplyser gruppeformand Jacob Mark.

- Selvfølgelig er det et problem, når befolkningsgrupper ender i Danmarks gader uden udsigt til en værdig fremtid her. Men vi synes ikke, løsningen er at sende folk i fængsel for tiggeri, siger han i en pressemeddelelse.

Høringssvar forventes at være klar 12. juni. Det er her, interesseorganisationer, myndigheder og eksperter kan komme med praktiske og principielle kommentarer til et lovforslag.

Peter Skaarup mener ikke, at hastværket vil betyde, at loven bliver sjusket.

- Forslaget har været fremme i flere forskellige sammenhænge tidligere, hvor man har haft debat og testet det. Så det er ikke en ny ting, der kommer op, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Annonce