Annonce
Faaborg-Midtfyn

Roma Isbutik genåbner efter fødevarekontrol og hærværk

Walid Hussein Dalo foran sin butik før hærværket og historien om de hygiejniske forhold startede. Arkivfoto: Søren Plovgaard
For tre uger siden blev Roma Isbutik i gågaden i Faaborg udsat for hærværk. Om en eller to uger genåbner butikken - forhåbentlig uden hygiejneproblemer.

14. juni blev der kastet en flise igennem ruden på Walid Hussein Dalos isbutik. Efterfølgende blev glasset til isboksen brudt op, og isen blev overhældt med salmiakspiritus.

Det skete ummiddelbart efter en artikel fra EkstraBladet, som fortalte om den mangelfulde hygiejne i Roma Isbutik med overskriften "20-årig bag Danmarks ulækreste iskiosker".

Fødevarestyrelsen påtalte i slutningen af maj den manglende sæbe og varme vand, som gerne skulle være til stede, når personalet skal vaske hænder. Desuden havde Walid Hussein Dalo ifølge Fødevarestyrelsens kontrolrapport skiltet med "ægte fløde soft ice", men i virkeligheden solgt "soft ice mix som er baseret på skummetmælk".

Da fyens.dk torsdag taler med isbutikkens indehaver, så er der ikke meget til overs for Fødevarestyrelsen.

- De lyver. De siger, jeg ikke vasker hænder og har varmt vand. Det er løgn, siger Walid Hussein Dalo.

Annonce
Her ses glasdøren ind til Roma Isbutik umiddelbart efter hærværket. Sådan ser den stadig ud i dag. Foto: Bent Warncke

Alt bliver bedre

Roma Isbutik åbner snart, forsikrer Walid Hussein Dalo. Et par enkelte ting skal bare lige løses først.

- Vi skal have styr på forsikringen, og vi skal have installeret ny fryser, siger han.

Han regner med at genåbne butikken om en eller to uger. Roma Isbutik har været lukket siden d. 14 juni, hvor flisen blev kastet igennem ruden og isen overhældt med salmiakspiritus.

Denne gang bliver det uden problemer med hygiejnen, hvis det står til indehaveren.

- Vi har kun dårlig smiley i Faaborg, og det bliver fint, når vi åbner igen. Vi får styr på det hele, og næste gang de kommer, får vi perfekt smiley, siger Walid Hussein Dalo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce