Annonce
Middelfart

Rollerne blev byttet om: Plejehjemsbeboere tog på visit på skole

Plejehjemsbeboere på besøg på Lillebæltskolen. Foto: Mette Kappel.
I september besøgte 5.B. Friplejehjemmet Lillebælt, men nu var det beboernes tur til at besøge 5.B. på Lillebæltskolen. Et besøg, beboerne og eleverne havde glædet sig meget til.

Middelfart: Der var lagt op til en formiddag i musikkens tegn, hvor ni beboere fra Friplejehjemmet Lillebælt blev taget godt imod på Lillebæltskolen.

Beboerne fik en rundvisning og blev bagefter guidet ind i musiklokalet, hvor der ventede dem en lille efterårskoncert. Eleverne sang og spillede ”Efterårsvise” og ”Solen brænder rød og hed,” hvor tonerne blandt andet kom fra xylofoner, trommer og keyboard.

Musiklokalet blev derefter forvandlet til en lille café, hvor eleverne delte chokoladekage med farverige kyskager på toppen ud og sørgede for, at beboerne fik sukker i kaffen.

- De synger vel nok godt, sagde flere af beboerne og spurgte straks, hvornår de kom på besøg igen.

Aktivitets - og frivilligkoordinator for Friplejehjemmet Lillebælt Lone Kragh har særligt bemærket, at denne relation til eleverne er god for beboerne, og at de snakker meget om det, når de har haft besøg.

- Det har været noget af det bedste for beboerne at have eleverne på besøg. De elsker at snakke med dem, og de føler hurtigt et nærvær, fordi der kommer nogen, der gerne vil lytte til deres historier. Relationen kan give noget begge veje, siger hun.

Besøget udspringer sig af, at 5.B. tilbage i september besøgte Friplejehjemmet Lillebælt, hvor de havde øvet sig på at læse H.C. Andersens eventyr og molbohistorier højt for beboerne. Derefter var snakken gået, og beboerne havde flittigt fortalt om dengang, de gik i skole og om 2. verdenskrig.

En af de beboere, der gerne vil fortælle og elsker at få besøg, er Arne Baunbæk. Han ønsker, at eleverne fortsætter med at komme på plejehjemmet.

- Jeg håber, at det kan fortsætte, for jeg holder utrolig meget af det, særligt når vi snakker om forskellen på vores skoletid. Jeg er virkelig forbavset over, hvor velformulerede de er, siger han.

Hvis det står til Lone Kragh, så er det ikke sidste gang, at Lillebæltskolen og plejehjemmet samarbejder om at være besøgsvenner.

Lærer Susan Krintel vil heller ikke udelukke fremtidige besøg og nævner, at en fagdag i april igen kunne give anledning til en mulig udflugt til Friplejehjemmet Lillebælt.

Annonce
Plejehjemsbeboere på besøg på Lillebæltskolen. Foto: Mette Kappel.
Plejehjemsbeboere på besøg på Lillebæltskolen. Foto: Mette Kappel.
Plejehjemsbeboere på besøg på Lillebæltskolen. Foto: Mette Kappel.
Plejehjemsbeboere på besøg på Lillebæltskolen. Foto: Mette Kappel.
Plejehjemsbeboere på besøg på Lillebæltskolen. Foto: Mette Kappel.
Plejehjemsbeboere på besøg på Lillebæltskolen. Foto: Mette Kappel.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Odeon. Jeg håber, at sandheden kommer frem

Læserbrev: Det glæder mig at læse, at borgmester Peter Rahbæk Juul (S) nu også bakker op om en forklaring fra Odeon i forbindelse med aflysningen af den eksilkinesiske dansetrup Shen Yun. Forhåbentlig kan vi nu endelig kan få en afklaring på, hvilken af de forskellige forklaringer Odeon ønsker at holde fast i, om der rent faktisk er hold i én af disse forklaringer, eller om Kinas håndlangere virkelig har fået slået deres klo i Odeon. Borgmesteren har tidligere givet udtryk for, at byråd og myndighed skal passe på med at stikke deres lange næse i en privat virksomhed og deres forretning. Men når selvsamme virksomhed er ejet og betalt af byens borgere og har indgået en driftsaftale med Odense Kommune, er det en anden sag. Med dén aftale har Odeon nemlig forpligtet sig til at overholde Odense Kommunes kulturpolitik, ”Med odenseanerne i centrum. Kunst- og kulturliv som storbygenerator”, som tager udgangspunkt i følgende; beriger, udfordrer og skærper odenseanerne gennem hele livet; bidrager til odenseanernes livskvalitet, trivsel og udfoldelsesmuligheder inden for kunst og kultur og; skaber fællesskaber mellem mennesker og sammenhængskraft i byen. Ydermere skal ‘...kunst- og kulturlivet i Odense være relevant for sit publikum’ samt …’berige og bidrage med kant og refleksion til odenseanerne og byens gæster.’ Uanset af hvilke årsager Odeon begrunder aflysningen af Shen Yun med, mener jeg ikke, at de har levet op til deres aftale. Og det ser jeg som et kæmpe troværdighedsproblem - for Odeon selv, vores by, borgere og besøgende. Men især for Odense set i et internationalt perspektiv. Jeg håber, at sandheden ser dagens lys, så vi alle fremadrettet kan være forvisset om, at i Odense er der rum for alle former for kunst og kultur.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce