Annonce
Odense

Rollemodel med had til Israel

WF var i 2003-2004 rollemodel for Odense Kommune og talte for uddannelse og fast arbejde. I dag er han sigtet for drabsforsøg nytårsaftensdag på to israelske sælgere i Rosengårdcentret. Stiftstidende nævner ikke mandens fulde navn, fordi han stadig kun er sigtet i sagen.

28-årige WF gik fra et liv med kriminalitet til at få en uddannelse og være rollemodel for andre. Nu er han sigtet for drabsforsøg

ODENSE: Da den 28-årige WF fra Vollsmose nytårsaftensdag efter alt at dømme affyrede fem-seks skud mod to israelske sælgere i Rosengårdcentret, gjorde han en årelang mellemøstlig konflikt meget lokal.

For selv om årsagen til skyderiet stadig ikke kendes, fordi retsmødet nytårsdag i Retten i Svendborg blev holdt for lukkede døre, har WF aldrig lagt skjul på sit had til Israel og jøder.

- Det er mit land - Palæstina, forklarede WF for snart fem år siden i et langt interview i Fyens Stiftstidende.

WF var i 2003-2004 rollemodel for Odense Kommune og talte for uddannelse og fast arbejde. I dag er han sigtet for drabsforsøg nytårsaftensdag på to israelske sælgere i Rosengårdcentret. Stiftstidende nævner ikke mandens fulde navn, fordi han stadig kun er sigtet i sagen.

Ændrede sit liv

Dengang havde han med kommunens ord været én af de værste drenge fra Vollsmose, der ændrede sit liv og blev rollemodel for andre, og talte for uddannelse og arbejde.

- Jeg fortryder meget, men jeg har en fremtid, sagde WF, mens han var elev på produktionsskolen Elsesminde i Odense.

At WF derfor lige nu sidder varetægtsfængslet sigtet for drabsforsøg på to israelere, kommer fuldstændigt bag på flere kilder, som avisen har talt med.

Én af kilderne, som har kendt WF siden folkeskoletiden, udtrykker det sådan:

- Det må have slået fuldstændig klik for ham.

For efter teenageårene med vold, slagsmål og indbrud troede de fleste omkring WF, at han var på vej til at falde til ro.

Han fik sig en læreplads som klejnsmed. Han blev gift med en kvinde med palæstinensisk baggrund, fik to børn, og han afbrød forbindelsen til flere af de gamle kammerater.

Annonce

Passede sit arbejde

Under læretiden hos en smedemester i Odense passede han sit arbejde og fungerede fint med kollegerne.

- Han havde respekt for arbejdet og for os andre, og der var aldrig nogen problemer med ham. Han kom til tiden og passede fint ind og var da både med til julefrokost og andre sociale arrangementer, fortæller en tidligere kollega.

Han husker dog én episode, hvor WF's baggrund og holdninger kolliderede med de gammeldanske smedelærlinges forestillingsverden.

- På et tidspunkt var der en historie i medierne om en mand, der havde skudt sin kone, fordi hun havde forladt ham. Der mente WF, at det kun var rimeligt, fordi en kvinde ikke skulle forlade sin mand. At manden havde ret til at skyde hende, husker kollegaen.

Annonce

Jobbet måtte kvittes

Som nyudlært i maj 2005 fik WF arbejde inden for sit fag. Men årelange problemer med hoften gjorde det stadig sværere for ham at fortsætte som klejnsmed.

Til sidst måtte han give op over for hoftedysplasien og kvitte jobbet.

Hvad der derfra er sket frem til nytårsaftensdag, har været svært at afdække, men ifølge én af WF's gamle bekendte, som jævnligt møder ham i Vollsmose frem til episoden i Rosengårdcentret, virkede WF som regel altid glad.

- Derfor kommer det fuldstændig bag på mig, at han kunne gøre det, siger den bekendte.

Annonce

Radikale synspunkter

WF er lige som sine tre brødre og to søstre født i Libanon og har radikale synspunkter om situationen mellem palæstinensere og israelere.

Ifølge kilder, avisen har talt med, bliver han overivrig, nærmest firkantet, når talen falder på politik.

Især i diskussioner om den årelange konflikt i Mellemøsten er WF udtalt patriotisk og lægger som mange andre palæstinensere ikke skjul på sit had til Israel og jøder.

Ifølge sin forsvarer, advokat Bjarne Rasmussen, nægter han at have skudt med henblik på at dræbe de to israelere, men har erkendt at have været til stede og at have haft en pistol.

Flere at de kilder, Stiftstidende har talt med om WF, har ønsket at optræde anonymt. Deres navne er dog redaktionen bekendt.

Annonce
Odense For abonnenter

Fyresedler og nul tiltro til letbanen på konkursramt butiksplads: - Jeg har ikke råd til at vente længere

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn

Velfærdssvin er blevet meldt seks gange til kommunen på et halvt år: - Jeg oplever det som chikane

Nordfyn For abonnenter

Lene frygter, at hendes søn skal starte i skole for tidligt: - Jeg mener, han har godt af at være barn et år endnu i børnehaven

GOG

GOG klapper i om skader: Men nu skal førstepladsen sikres

Odense

En tatovering hjalp Maria til at bearbejde sorgen over sin dødfødte datter: - Lige så snart, jeg kan mærke nålen på min krop, løser det op for noget

Nordsøen skal plastres til med energiøer og vindmøller for hundredvis af milliarder: - Det er en rigtig, rigtig god forretning, lover klimaministeren

Erhverv

Gammelt Odense-firma solgt: Ny ejer har allerede ansat flere folk

Nyborg For abonnenter

Tog narko, terroriserede ekskæresten og kørte fra politiet: Mand idømt tre måneders fængsel

Efter fire mislykkede graviditeter: Nu lever Nicolai og Jannie af legetøj

Odense

- De prøver at overdøve hinanden: Naboerne har fået nok af høj musik i Odenses parker - vil tage drastiske metoder i brug

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Kerteminde

Great Northern er i centrum for stort show: 800 kan være med til at hylde Dronning Margrethe

Navne For abonnenter

Ny instruktør på Nordfynspillene er en mand med mange roller: Spiller volleyball og underviser i matematik

Sport

Odense Bulldogs-kaptajn indkaldt til truppen: Skade koster dansk profil resten af VM

Annonce