Annonce
Nordfyn

Nordfynske seniorer kalder til demonstration med rollatorer, stokke og kørestole

Brugere af Seniorhuset i Otterup mødtes i sidste uge for at lave en protestskrivelse til kommunen, og her talte man også om datoen for en demonstration. Den er nu på plads. Foto: Nils Svalebøg
Seniorer kalder til rollator-demonstration efter mulige besparelser på nordfynske seniorhuse.

Nordfyn: I kølvandet på de foreslåede besparelser på seniorhusene i Otterup og Søndersø, kalder nordfynske seniorer nu til demonstration med rollatorer, stokke og kørestole.

Det fortæller Lisbeth Pedersen, som er bruger af Seniorhuset i Otterup.

- Nordfyns Kommune foreslår, at man skærer bevillingerne væk til de fastansatte, og så vil man også skære transporten væk til de borgere, som ikke selv kan transportere sig til stedet. Man mener altså, at det kan lade sig gøre at få seniorhusene til at fungere udelukkende med frivillig arbejdskraft, men vi brugere er overbeviste om, at det ikke kan køre sådan. Derfor frygter vi, at seniorhusene efterhånden vil lukke sig ned af sig selv. Og brugerrådsformændene fra både Otterup og Søndersø vil jo også træde ud af rådene, hvis besparelserne bliver gennemført.

Annonce

Intet alternativ

Lisbeth Pedersen er selv 65 år gammel, og hun fortæller om en nylig oplevelse, der er en af grundene til, at hun nu går på barrikaderne.

- Forleden dag tog jeg med til banko for at fornemme stemningen hos nogle af dem, der er lidt mere handicappede. Der sad jeg over for to gamle mennesker, som fortalte, at seniorhusene simpelthen er hele deres liv, og at de kommer til både fællesspisning, banko og for at sidde og strikke i huset. Som de sagde: Hvis ikke vi har seniorhuset, har vi ikke noget. Vi andre kan godt finde ud af at komme ud og få noget socialt og så videre, men det kan de altså ikke, og slet ikke dem, der får frataget transporten.

Demonstrationen foregår foran rådhuset i Søndersø den 3. oktober klokken 18.00. Samme eftermiddag er der et møde om budgettet på Søndersø Rådhus, som er åbent for borgerne. I Seniorhuset i Otterup mødes 30-40 seniorer i morgen, torsdag, for at lave bannere og skilte og koordinere transport til demonstrationen.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce