Annonce
Fyn

Rolig start på året for Svendborgbanen

Togene på såvel Svendborgbanen som på Vestfyn er blevet mere præcise, viser tallene for januar fra DSB. Foto: Michael Nørgaard
Næsten 95 procent af passagererne var i januar fremme inden for seks minutter i forhold til køreplanen. Forsinkelser og aflysninger har skyldtes signalfejl, enkelte tog med fejl og en bil, som havnede på sporene.
Annonce

Det har været en god og rolig start på 2020 for Svendborgbanen, og langt størstedelen af passagererne er kommet frem til tiden.

Det glæder DSB, som konstaterer en høj punktlighed for strækningen, og takket være en mild vinter givet en fin fart på sporene.

- Der har dog været forsinkelser og aflysninger, der især kan tilskrives fejl med signaler, enkelte tog med fejl, og så har der været en bil, der havnede i sporene, siger Tony Bispeskov, informationschef i DSB.

Senest var der forsinkelser i lørdags på grund af signalfejl i Årslev, men den episode tæller ikke med i tallene, for tallene fra DSB omhandler kun januar.

Samlet endte januar med en punktlighed på 89,5 procent, og det er over målet, noterer DSB. Punktlighed er udtryk for, hvor mange passagerer, der kommer frem til tiden. Et tog er forsinket, hvis det ankommer mere end 2 minutter og 59 sekunder efter køreplanen.

Ser man på, hvor mange, der var fremme inden for seks minutter i forhold til køreplanen, er tallet 94,9 procent.

Lægger man til og trækker fra endte januar med en såkaldt operatørpunktlighed på 96,7 procent. Målet er i 2020 til minimum 94,1 procent, og i 2019 var målet minimum 93,4 procent.

Annonce

Vestfyn kørte også

Togtrafikken på Vestfyn kom også godt fra start i det nye år, og januar havde ligesom Svendborgbanen en bedre punktlighed end målet. Så hvis nogle har en fornemmelse af, at det har kørt bedre i januar for DSB bekræfter tallene det i hvert fald.

En af årsagerne er den milde vinter, for årstiden kan ellers godt give udfordringer, når sneen ligger tyk og frosten også er gået i skinnerne.

- Vinteren har budt på mildt vejr og meget lidt sporarbejde, så togene kunne komme op i fart i hele landet. Det betyder meget for en strækning som henover Vestfyn, der let bliver påvirket af hændelser andre steder i landet. De få hændelser, der har påvirket punktligheden, er hovedsaligt signalfejl og enkelte tog, der var forsinkede, siger Tony Bispeskov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Trods nedgang i industrien hæver fynske Alumeco bundlinjen: Omstrukturering har givet pote

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Alarm 112

Efter flugtforsøg fra fængsel: Nu skal Peter Madsen igen for en dommer

Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Annonce