Annonce
Erhverv

Rolig fremgang på boligmarkedet

Huspriserne vil stige stille og roligt, hvis man spørger økonomerne.

Huspriserne faldt en smule i marts, og stigningerne har ramt et roligt tempo. Det er kun godt, siger økonomer.

Annonce

Den solide stigning i huspriserne, der prægede årets to første måneder, er ebbet af. Det viser de seneste tal fra Danmarks Statistik.

Dermed ser de markante stigninger, der har præget markedet de seneste år ud til at være et overstået kapitel.

I marts faldt priserne på enfamiliehuse med 0,4 procent. Kigger man på udviklingen siden marts sidste år, er den gennemsnitlige pris steget med 4,3 procent til 1,9 millioner kroner. Men det bør husejerne ikke forvente gentager sig.

- Vi har en forventning om, at huspriserne vil stige med 2-3 pct. både i år og næste år. Det er stadig mere end inflationen, men ikke den kaliber af prisstigninger, som vi har set de tidligere år, siger Lise Nytoft Bergmann, boligøkonom hos Nordea.

Hun vurderer, at forklaringen er, at renterne nu er stabiliseret. Efter år med faldende renter, der har gjort det billigere at købe hus, er effekten nu fuldt indarbejdet i markedet.

Priserne på huse er da også tilbage omkring niveauet fra 2006 ifølge Danmarks Statistik.

Det til trods er der ingen grund til at frygte, at huspriserne har ramt bobleniveauer, for mens priserne nok er på niveau, er finansieringen billigere, og der skal immer væk indregnes 10 års inflation.

- Vi mener, at priserne ligger meget tæt på det langsigtede ligevægtsniveau. Og altså på et niveau, der er sundt for økonomien.

- Dermed er det også sagt, at de fleste huskøbere kan købe et hus med en forventning om, at det vil stige lidt i pris, siger Lise Nytoft Bergmann.

Hos Jyske Bank venter cheføkonom Niels Rønholt også, at huspriserne vil stige med omkring to procent om året. Han håber, at udviklingen samtidig vil ramme uden for de store byer.

- Der er stadig et stort efterslæb uden for storbyerne, og det er der, der er plads til stigninger, uden at vi får bobler, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Assens

Restaurantejer beder om forståelse: Gæster skrider og er sure over at skulle bære mundbind

Odense

25-årig varetægtsfængslet: Sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg i Egeparken

Annonce