Annonce
Sport

Rokne alvorligt skadet

En knæskadet Marianne Rokne vrider sig på gulvet i smerte. GOG-profilen får trøst af KIF Vejens Stefanie Melbeck (7) og holdkammeraten Malene Dalgaard (7 og gul trøje), mens fysioterapeuten Elisabeth Strandby er på arbejde.

GOG blev udspillet i Vejen og må formentlig undvære holdets største profil i lang tid

VEJEN: Av.

Man kunne næsten høre den berømte knappenål falde på halvgulvet i Vejen Idrætscenter i sekunderne efter GOGs norske europamester i håndbold Marianne Rokne 12 minutter efter pausen i opgøret mod KIF Vejen vred sig på gulvet i smerte. Den var gal med knæet, og det ligner en lang pause til GOG-holdets største profil i en i forvejen ramt bagkæde.

Hvor alvorlig det står til med knæet, kan man først se ved en scanning, når hævelsen har fortaget sig, men GOG-træner Kenneth Sahlholdt, der har set kvindehåndboldens bagside - de mange korsbåndsskader - lød ikke synderligt optimistisk efter kampen. Her håber man det bedste og frygter det værste.

- Skaden opstår i et retningsskift, og det er aldrig godt, når det er knæet, det er galt med. Så siger min erfaring, at det sandsynligvis er korsbåndet, der er røget, så derfor vil alt under være fint, siger Kenneth Sahlholdt, der dog i samme moment understregede, at han ikke kendte til skadens omfang. Det bliver først klarlagt i dag ved nærmere undersøgelser.

Annonce

Masser af hjælp

KIF Vejen målmand Rikke Schmidt, der er uddannet fysioterapeut, var den første, der kom sin tidligere kollega og veninde fra Aalborg DH-tiden til undsætning.

Og på gulvet var Marianne Rokne omgivet af hele tre fysioterapeuter, inden hun blev støttet fra banen af Rikke Schmidt og Inna Suslina og lagt på en båre.

- Jeg sagde til Marianne, at det behøver ikke at være en korsbåndsskade. Man kan alligevel ikke stille en diagnose før scanningen. Det kan være korsbånd, det kan være ledbånd, men man kan også håbe på, hun bare har fået et ordentlig slag, siger Rikke Schmidt.

Uheldet lagde en dæmper på stemningen i Vejen Idrætscenter, hvor hjemmeholdets entusiastiske fans eller havde meget at glæde sig over. KIF Vejen udspillede til tider de tamme fynske gæster og vandt en overbevisende 26-21 sejr.

Alligevel var Rikke Schmidt en kende påvirket.

- Håndbold bliver ligesom lidt ligegyldigt, når det er personer, der er tæt på en, der bliver skadet. Jeg har oplevet det tæt på før i den nære kreds, da Isabel Blanco (tidligere Aalborg DH og nu Ikast/Bording EH, red.) blev korsbåndskadet, siger Rikke Schmidt.

KIF Vejen-GOG - side 2

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce