Annonce
Sport

Roglic fuldender historisk triumf og vinder Vueltaen

Javier Lizon/Ritzau Scanpix
Primoz Roglic blev den første slovener til at vinde en grand tour, da han triumferede i Vuelta a España.

Primoz Roglic gjorde søndag arbejdet færdigt.

Her rullede den 29-årige slovener over målstregen i Madrid som samlet vinder af Vuelta a España på grand tour-løbets sidste etape.

Den blev efter en massespurt vundet af Fabio Jakobsen (Quick-Step), der dermed tog sin anden etapesejr i dette års udgave af det spanske løb.

Roglic er den første slovener nogensinde, der vinder et af cykelsportens tre grand tour-løb.

Alejandro Valverde (Movistar) sluttede på løbets andenplads, mens Roglics landsmand Tadej Pogacar (UAE) fuldendte podiet.

På vej til karrierens største triumf har Roglic, der mødte op til Vueltaen som storfavorit til den samlede sejr, vundet en enkelt etape - en enkeltstart på løbets 10. etape.

Generelt har 2019 været mere end godkendt for den tidligere skihopper. Den samlede triumf i Vueltaen er Roglics 11. sejr i år, hvor det blandt andet også er blevet til samlede førstepladser i både Tirreno-Adriatico og Romandiet Rundt.

Som sædvanligt blev første del af turen ind til den spanske hovedstad brugt på paradekørsel, holdbilleder og hyggesnak i feltet, der kørte afsted i et - for professionelle cykelryttere - afslappet tempo.

De tre ryttere, der sluttede på de tre øverste placeringer i klassementet, nåede også at skåle i øl, inden der for alvor skulle køres cykelløb.

Løbet blev uofficielt givet frit, da rytterne ramte opløbsstrækningen i Madrid første gang. Med det samme forsøgte flere at stikke afsted.

Det lykkedes Daniel Martínez og Diego Rubio at slippe væk, men de to lykkeriddere blev hele tiden holdt i meget kort snor af sprinterholdene, der var opsatte på, at feltets hurtigste ryttere skulle afgøre etapen imellem sig.

Med syv kilometer tilbage var Martínez' og Rubios eventyr slut, og så startede positionskampen i feltet.

Som ventet blev det hele afgjort i en massespurt, og her var den hollandske mester i linjeløb, Fabio Jakobsen, hurtigst foran Sam Bennett og Szymon Sajnok.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bevæbnede mænd stak ild på Odenses folkeregister

1994 Med et splinternyt skitseprojekt til en uddannelsesby i hjertet af Odense melder den fordums store industrivirksomhed Thrige-Titan sig nu på banen med ledige ejendomme og arealer til uddannelsesformål. Thrige har fået arkitektfirmaet Stærmose og Isager til at ”forvandle” det henslumrende industriområde – der ligger blot et par minutters gang fra banegård og busterminal – til Odenses uddannelsesmæssige svar på latinerkvarteret i Paris. Arkitekternes forslag omfatter hele Thrige-firkanten ved Tolderlundsvej og Skibhusvej. Gamle kontor- og industribygninger er forvandlet til skoler og kollegieværelser. Mellem bygningerne er der anlagt grønne områder, flisebelagte ”filosofgange” og et stort, nyt auditorium. 1969 Boligstandarden på Fyn er – trods de senere års omfattende nybyggeri – ringere end i det øvrige land. 8351 fynske lejligheder er uden vand i køkkenet, 20.975 lejligheder har ikke WC, 48.104 lejligheder er uden centralvarme og 52.962 lejligheder er ikke udstyret med bad. Tallene er hentet fra en undersøgelse, som Danmarks Statistik foretog i 1965 og som netop er offentliggjort. Der er selvfølgelig bygget en del nye boliger siden 1965 men ikke nok til at ændre resultaterne i væsentlig grad. Under halvdelen af de 37.760 lejligheder i de fynske landdistrikter er forsynet med bad, halvdelen har centralvarme og lidt mere end halvdelen har WC. I knap en femtedel af lejlighederne måtte beboerne hente vand i gården. 1944 I går lidt før kl. 14, mens det meste af personalet holdt frokostpause, bankede det kraftigt på døren til Odense Folkeregister. Da en ung dame lukkede op, stod der tre revolverbevæbnede mænd uden for døren og kommanderede hende og en anden dame på kontoret til at række hænderne i vejret. Derefter spurgte de, hvor folkeregistrets kartotek over byens borgere var, og de fik anvist de store stålskabe, der indeholdt de mange tusinde kort. Mens den ene af mændene holdt damerne op, hældte de to andre kortene ud på gulvet i en stor bunke og overhældte dem med brandbare væsker. De satte derefter ild til kortene og forlod kontoret med de to damer, mens ilden blussede op og sendte røg ud over Flakhaven.

Annonce