Annonce
Kerteminde

Roen er ved at sænke sig hos Superbrugsen: - Folk handler pænt nu, og de holder afstand

Jan Sandgaard er uddeler i Superbrugsen i Kerteminde. Lige efter det offentlige Danmark blev lukket ned, oplevede han, at flere af kunderne blev grebet af stemningen og undgik at tale ordentligt til hans personale. Arkivfoto: Helle Nordström
Flere af statsministerens pressemøder har givet store kundestrømme i Superbrugsen i Kerteminde, men de handlende bliver bedre og bedre til at holde afstand, fortæller uddeler Jan Sandgaard.
Annonce

Kerteminde: Superbrugsen i Kerteminde havde ligesom de fleste andre danske supermarkeder rygende travlt efter det historiske pressemøde sidste onsdag, hvor statsminister Mette Frederiksen lukkede det offentlige Danmark ned.

Brugsuddeler Jan Sandgaard kom endda med et opråb i Fyens Stiftstidende, fordi han oplevede, at flere af kunderne ikke talte ordentligt til hans personale i kampens hede.

Tirsdag, hvor der igen var varslet et længere pressemøde, havde butikken også et stort rykind.

- Tirsdag eftermiddag blev der handlet helt vildt. Du kan simpelthen ikke lægge nogen slagplan i disse tider, for du ved ikke, hvordan de forskellige reagerer. På en halv time kan der ske noget helt nyt, siger Jan Sandgaard.

Siden har det dog set ud til, at roen er ved at have sænket sig over den ellers store dagligvareforretning.

- Den her uge har været vild, men det er, som om der er ved at være lidt ro på. Jeg tror, alvoren er ved at gå op for folk. De handler pænt nu, og de holder afstand, forklarer Jan Sandgaard.

Superbrugsen i Kerteminde har stadig mange kunder hver dag, men ifølge uddeler Jan Sandgaard er de blevet bedre til at holde afstand og "handle pænt". Arkivfoto: Peter Ammitzbøll
Annonce

Ikke mere hamstring

Han forsikrer, at butikken har forholdsvis fulde varehylder, og at der heller ikke er flere kunder, der hamstrer.

- Det kan godt være, du ikke kan få Store Claus-rugbrød, men så kan du få Lille Claus. Vi mangler ikke noget. Alle kan leve, og ingen behøver gå sultne i seng, siger Jan Sandgaard.

En stille dag i Superbrugsen i Kerteminde svarer dog stadig til, at der er op imod 2000 kunder igennem. Derfor har Jan Sandgaard valgt, at personalet skal undgå kontakt med kunderne.

- Der vil ikke være så meget personale at spørge, og vi hjælper heller ikke. Folk må klare sig selv. Vores tilbud er, at vi holder åbent og sørger for, at der er varer, siger han.

Samtidig er der blevet sat plexiglas op mellem kasseassistenterne og kunderne, og bagerkiosken og delikatessen vil fremover lukke tidligere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ulven kommer - med hvad?

Middelfart For abonnenter

Middelfart-præst har døbt, konfirmeret, viet og begravet i 25 år: - Jeg kan godt finde på at sidde og græde på kontoret

Annonce