Annonce
Erhverv

Rockformand lettet efter tungt forår: Fynsk festival får 6,3 millioner i coronakompensation

Rock Under Broen blev senest holdt i 2019, hvor den gav et overskud på mere end to millioner kroner til MG&BK og de øvrige medhjælpende foreninger. Til gengæld var der ingen penge til foreningslivet de efterfølgende to år, hvor festivalen blev aflyst på grund af corona. Foto: Mette Mørk
Den fynske festival ender med et minus på en halv million kroner efter aflysningen af Rock Under Broen i 2020.

Middelfart: Fem måneder efter at ansøgningen blev sendt til Erhvervsstyrelsen, har Rock Under Broen nu fået sin del af statens kompensationspulje til aflyste festivaler og lignende arrangementer i 2020. 6,3 millioner kroner er tikket ind på den fynske festivals konto i Middelfart Sparekasse.

Bestyrelsen stod med ubetalte regninger til blandt andet musikere, toiletter og scener for 6,8 millioner kroner, da man sidste sommer måtte aflyse festivalen - dermed ender man med et minus på en halv million, nu hvor det hele er gjort op.


Annonce

Det betyder, at den første halve million vi tjener på næste festival allerede er væk. Vi ville jo hellere have givet den til MG&BK, som vi er sat i verden for at hjælpe økonomisk.

Bent Frandsen, formand for Rock under Broen


- Det har været et tungt forår med de mange skriverier frem og tilbage med Erhvervsstyrelsen om bilag og anden dokumentation. Jeg var derfor også lettet, da pengene omsider landede på vores konto for nogle dage siden, og vi fik det, vi havde bedt om, siger Bent Frandsen, formand for Rock Under Broen.

Han kan alligevel ikke lade være med at ærgre sig over, at det blev til et underskud.

- Det betyder jo, at den første halve million, vi tjener på næste festival, er væk på forhånd. Vi ville jo hellere have givet beløbet til MG&BK, som vi er sat i verden for at hjælpe økonomisk, siger Bent Frandsen.

De 6,3 millioner kroner, der både dækker tab i forbindelse med aflysningen af Rock Under Broen og koncerten med Aerosmith i 2020, er allerede sendt videre til Rock Under Broens kreditorer.

- De fleste røg afsted dagen efter, vi fik dem ind. Musikere og vores øvrige leverandører har jo stået og manglet dem og er blevet pustet i nakken af deres banker, siger Bent Frandsen.

Formanden er sammen med foreningens revisor nu i gang med at samle bilag og udfylde kolonnerne i det nye ansøgningsmateriale i forbindelse med aflysningen af Rock Under Broen i år.

- Vi er bedre klædt på og ved nu, hvad Erhvervsstyrelsen vil have, så det bliver nemmere denne gang. Men der venter alligevel en stor opgave, inden vi er færdige, siger Bent Frandsen.

Han forventer, at festivalens behov for kompensation for dette årets aflysning bliver lidt mindre.

- Belært af erfaringerne fra 2020 har vi været bedre til at tage nogle forbehold i kontrakterne,  forklarer Bent Frandsen.

Rock Under Broen vokser

Ved siden af arbejdet med at søge om kompensationsmidler er Rock Under Broens bestyrelse i færd med at planlægge næste års udgave, der kommer til at strække sig over to dage, fredag den 10. og lørdag den 11. juni.

I forsøget på at hente noget af det tabte hjem fra de sidste to års aflysninger øges antallet af billetter med 2000.

Det betyder, at der næste år lukkes 22.000 mennesker ind på det grønne areal under Lillebæltsbroen.

Festivalen er i den heldige situation, at langt hovedparten af billetkøberne til årets udsolgte festival har beholdt deres billet, der nu giver adgang næste år. Det betyder, at der kun er 2900 billetter til salg til Rock Under Broen 2022. Resten er solgt.

Stykprisen for de resterende knap 3000 billetter er 750 kroner. De købes på Billet.dk

Navnene på de 11 kunstnere offentliggøres fredag den 3. december, og Bent Frandsen lover nogle af de bedste kunstnere indenfor  dansk pop-rock samt et par udenlandske navne.

Bent Frandsen under offentliggørelsen af Rock Under Broen 2020 og koncerten med amerikanske Aerosmith. Begge dele er nu udskudt til 2022, hvilket foreløbig har kostet festivalen en halv million kroner på trods af coronastøtte på over seks millioner kroner.  Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Erhverv For abonnenter

Julestjerner koster ekstraregning på 1,5 million for gartneri: Jeg starter hver morgen med at tjekke el- og gaspriserne

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

To nye forvaltninger på vej i Odense giver ekstra millionudgifter: Nu skal byrådspolitikere gå ned i løn

Nordfyn For abonnenter

Overbelastede kloakker sætter huse i Skamby under vand: I maj stod der 18 centimeter vand i kælderen hos Anders

Odense

E20: Væltet trailer spærrede motorvejen

Fyn

Vil styrke havmiljøet: Nationalpark i Lillebælt - slut med at trawle i Lillebælt, Storebælt og Langelandsbælt

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

GOG For abonnenter

GOG: Han er bedst når det hele brænder på

OB

Han er meget imponeret over Randers kontinuitet og kultur: OB's Mads Frøkjær: Mange kan lære meget af Randers

GOG

Kampen minut for minut: GOG mødte Mathias Gidsels barndomsklub fra Skjern på den store scene

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Erhverv

Minister om trawlfri zone: En hjælp til fiskerne

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Efter fem års strid kan vandprisen nu halveres: - Der er kommet nye folk til uden de samme forstokkede idéer

Assens

Oles navn blev læst højt som det allersidste: Ildsjæl bag Ørsted Børnehus skal i byrådet

Annonce