Annonce
Indland

Rockere får livstid for likvidering af 18-årig i Holbæk

To mænd er ved Retten i Holbæk idømt fængsel på livstid for have lokket 18-årige Zobair Saidi i baghold og dræbt ham med fem skud. Retten fandt det bevist, at drabet skete som led i en konflikt mellem rockergruppen Bandidos og den lokale bande Vang-gruppen. De dømte nægter sig skyldige og ankede på stedet dommen til landsretten. (Arkivfoto). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Zobair Saidi blev i 2019 lokket i baghold i Ladegårdsparken og dræbt med fem skud. De dømte anker dommen.

Den 28. april 2019 tog den 18-årige Zobair Saidi til Ladegårdsparken i Holbæk for at hente noget hash, som ville blive smidt ud af et vindue til ham.

Men da han stod og ventede på hashen, kom en mand løbende mod ham og dræbte ham med fem skud.

Tirsdag er to mænd ved Retten i Holbæk blevet idømt fængsel på livstid i forbindelse med drabet, skriver TV2 Øst og Ekstra Bladet.

Den nu 27-årige Patrick Skjold Andersen blev i sidste uge kendt skyldig i at have affyret de dræbende skud. Den 29-årige Mickey Weirgang Dreyer blev kendt skyldig i at have planlagt drabet.

Begge mænd var på gerningstidspunktet medlemmer af Bandidos, som lå i konflikt med den lokale bande Vang-gruppen, som Zobair Saidi var tilknyttet. Mickey Weirgang Dreyer har siden forladt Bandidos.

I sidste uge gav retten anklagemyndigheden ret i, at drabet skete som et led i konflikten mellem de to grupper.

Egentlig var planen, at Zobair Saidi skulle have været dræbt to dage før - nemlig den 26. april.

Fremgangsmåden var den samme. Den 18-årige blev lokket til Ladegårdsparken med løfte om, at en mindre mængde hash ville blive kastet ud til ham fra et vindue.

Planen gik dog i vasken. En kvinde, der er idømt et års fængsel i sagen, kom til at kaste hashen ud af det forkerte vindue.

Tidligere er manden, der boede i Ladegårdsparken, dømt for at lokke Zobair Saidi hen til sin lejlighed. I september blev Mikkel Falck Nielsen idømt 12 års fængsel for medvirken til drab.

Foruden fængsel på livstid bestemte retten ifølge Ekstra Bladet, at Patrik Skjold Andersen i ti år ikke må opholde sig i Holbæk Kommune eller i en Bandidosklub noget sted i landet.

De to dømte har under hele sagen nægtet sig skyldige, og de ankede på stedet dommen til Østre Landsret.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce