Annonce
Assens

Rockere dømt: To års fængsel for oversavet jagtgevær

De fire dømte må ikke færdes i nærheden af klubhuset i Glamsbjerg i det næste stykke tid, men om der stadig er et klubhus i Glamsbjerg var der tvivl om i retten. Arkivfoto.

Fire mænd blev onsdag eftermiddag fundet skyldige i at være i besiddelse af et oversavet jagtgevær i deres rockerklubhus i Glamsbjerg.

Glamsbjerg: Fire rockere fra gruppen Gremium MC blev onsdag fundet skyldige i våbenbesiddelse, efter der blev fundet et oversavet jagtgevær i deres klubhus på Søndergade i Glamsbjerg under en ransagning i juni.

De fire mænd Daniel Flodin, Daniel Juul Rasmussen, Nichlas Veber-Jacobsen og Kasper Ejvind Jensen Bruun blev alle idømt to år og tre måneders ubetinget fængsel for at have været i besiddelse af det oversavede jagtgevær. Derudover erkendte nogle af de dømte også at have været i besiddelse af hash og en kniv.

Ved sagens afgørelse lagde anklager Kirsten Flummer vægt på, at der var flere tegn på, at klubben i Glamsbjerg var bekymrede for, at der kunne opstå en konflikt med andre rockergrupper, efter Gremiums leder, Abdullah El-Chami, var blevet dræbt i København en uge før de fire dømte blev anholdt af politiet.

Annonce

Drengerøve med motorcykler

De fire forsvarere lagde vægt på, at overvågningsvideoer fra klubhuset viste, at det så ud til, at der blev grillet og hygget på adressen, og at det var en klub for folk, der bare var interesserede i motorcykler.

Derudover fortalte en betjent under retssagen, at politiet ikke mente, at der var en konflikt i gang mellem MC Gremium og andre grupperinger.

Det var dog ikke nok til at frifinde de fire mænd i at have kendt til det jagtgevær, der blev fundet i klubhusets bar, samt den patron den var ladt med og som Daniel Flodins DNA var blevet fundet på.

Udover dommen på to år og tre måneders fængsel blev alle fire idømt et opholdsforbud, der forbyder dem at befinde sig indenfor en kilometer af klubhuset i Glamsbjerg. Oprindeligt havde anklageren ønsket et forbud i hele Assens Kommune, og forsvarerne ønskede, at det kun var et forbud i et område svarende til den gamle Glamsbjerg Kommune, men dommen valgte altså at gøre området endnu mindre.

Tre af de dømte ankede med det samme dommen til Østre Landsret, mens Nichlas Veber-Jacobsen bad om betænkningstid. Indtil sagen tages op i Landsretten er alle fire fortsat varetægtsfængslet.

Fyens Stiftstidende skriver altid navne på folk, som idømmes mere end et års ubetinget fængsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Annonce