Annonce
Indland

Rocker skudt i benet: Politiet har anholdt mulig gerningsmand

Skyderi på Nyborgvej

Et HA-medlem er lørdag aften blev skudt i benet på Shell-tanken ved Nyborgvej og Ejbygade i Odense. Tanken er afspærret og kampklædt politi er tilstede ved Black Armys klubhus lige i nærheden. Politiet har sent lørdag aften anholdt mulig gerningsmand og sigtet ham for drabsforsøg

Opdateret klokken 22.25

Video fra stedet efter skyderiet

Skyderi på Nyborgvej

Et medlem af rockergruppen Hells Angels (HA) blev lørdag aften skudt i benet under et opgør med en anden gruppe ved Shell-tanken på hjørnet af Nyborgvej og Ejbygade i Odense. Skuddet ramte kun overfladisk, og manden er kørt til behandling på Odense Universitetshospital.

Fyns Politi meddeler sent lørdag aften, at man har anholdt en mulig gerningsmand og sigtet ham for drabsforsøg. Den anholdte har tilknytning til bandemiljøet, men Fyns Politi ønsker ikke at udtale sig yderligere i sagen.

Et vidne, der overværede hele episoden omkring klokken 18.30, fortæller, at en gruppe HA-medlemmer befandt sig i eller ved en grå Audi A6 på tankstationen, da en forbikørende bil kørte ind på tanken og gentagende gange påkørte Audi’en.

- Den kører ind i bilen, bakker og kører ind i den igen, fortæller vidnet, der ønsker at være anonymt, men som avisen kender navnet på.

Fyns Politi har til Fyens.dk fortalt, at der var tale om tre biler, som kom til stedet, og både politiet og vidnet fortæller, at de tilkomne mænd var af udenlandsk afstamning. Det vides endnu ikke, om mændene har nogen tilknytning til rivaliserende bander som Black Army og UTF.

Ifølge vidnet kom de to grupper efter påkørslen i slagsmål i området ved tanken, og vidnet hørte tre skud blive affyret, men så og hørte ikke om skyderiet foregik uden for eller inde i tankstationens kiosk.

Efterfølgende flygtede de tilkommende mænd i deres biler.

- De kørte ind over græsplænen i høj fart med åbne døre, mens de råber, forklarer vidnet.

Vidnet ringede 112, og der ankom hurtigt ambulance, lægebil og flere politibiler. Politiet gik i gang med at afspærre området omkring tankstationen og senere også Nyborgvej for at lede efter spor. Skudofferet blev som nævnt kørt til OUH. Ifølge politiet har han afvist at udtale sig.

Annonce
Skyderi på Nyborgvej

Tyske rygmærker

I kølvandet på skuddramaet ankom flere biler og sågar en minibus med flere HA-medlemmer til stedet. Ifølge vidnet strøg de igennem politiet afspærring for at mødes med deres ”brødre” på tanken.

- De går bare igennem det hele og hen til dem, der kommer ud fra tanken og giver hinanden krammere, fortæller vidnet.

Flere rockere bar rygmærker, der indikerede, at de kommer fra Potsdam i Tyskland. Det vides ikke, om skudofferet af dansk eller tysk, og hvad de tyske rockere laver i Odense. En mulighed er, at de var på vej til HA-fest i Nyborg, hvor politiet i forvejen var massivt til stede. En stor del af den indsatte politistyrke i Nyborg kørte angiveligt mod Odense i forbindelse med skyderiet.

Mens Fyens.dk var på stedet forlod rockerne tankstationen i henholdsvis den grå Audi og på adskillige motorcykler.

Lidt længere inde ad Nyborgvej blev der placeret kampklædt politi med hjelm og store geværer ved Black Armys klubhus, der ligger trukket tilbage fra vejen. Inde i gården bevægede flere Black Army-medlemmer eller tilhængere sig rundt og skjulte deres ansigter med hætter og trøjer.

Både ved Shell-tanken og længere nede ad Nyborgvej ved Østerbæksvej blev biler dirigeret væk. En taxachauffør, der kom til stedet kort efter politiet, fortæller, at også Statoil/Cirkle K-tanken over for Black Armys klubhus er blevet lukket ned frem til søndag morgen.

Fyens.dk følger sagen...

Skyderi på Nyborgvej
Skyderi på Nyborgvej

Se videoer fra området:

Skyderi på Nyborgvej
Skyderi på Nyborgvej
Skyderi på Nyborgvej
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce