Annonce
Middelfart

Festival overraskede med fødselsdagskoncert: Papkassemusikere fortolkede kendte kunstnere

Med en papkasse som tromme og mixes af en masse hits åbnede Papkasseshow Rock Under Broen 2019. Foto: Sofie Højlund Rasmussen
I anledning af Rock Under Broens 30. års fødselsdag gav Papkasseshow en overraskelseskoncert, da festivalspladsen åbnede.

Allerede inden afspærringstapen blev revet over, og gæsterne på årets Rock Under Broen fik lov at komme ind på den store festivalsplads, strømmede musikalske toner ud fra den ene af de to scener, der udgør koncertområdet på pladsen.

- Man kan begynde at høre noget musik oppe fra scenen. Det er faktisk en fødselsdagsgave til vores publikum. Det er to gutter, der kalder sig Papkasseshowet, sagde medstifter og bestyrelsesmedlem i Rock Under Broen under vores livesending inden åbningen af pladsen.

Fødselsdagsgaven kom som en anledning af, at Rock Under Broen i år kan fejre 30 års fødselsdag.

Annonce

Mix af kendte numre

Publikum strømmede langsomt til efter åbningen af pladsen og flere dansede med til de skæve udgaver af velkendte numre.

De to mænd bag Papkasseshow, Kim Dalum og Morten Henriksen, underholdt på scenen, den ene iført læderbukser og den anden et grønt jakkesæt. De to musikere kastede sig ud i flere mix af hits fra festivalens kunstnere.

Blandt andet kunne man høre Kim Dalum i en rapversion af Søren Kragh Jacobsens ’Kender du det (Mona, Mona)’ til melodien af det kendte Eminem-nummer ’Lose Yourself’. Alt imens spillede Morten Henriksen trommer på en papkasse til nummeret, der langsomt gik over i hittet fra Nik og Jay, der er endagsfestivalens næstsidste band på scenen, ’Elsker hende mere’.

Magtens Korridorers ’Lorteparforhold’ blev også sunget kort inden Papkasseshow afsluttede deres optræden, mens Kim Dalum til slut udbrød:

- Velkommen til Rock Under Broen, og husk, hvad der foregår under broen, bliver under broen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce