Annonce
Kultur

Rock-rumrejsen

TV-2's nye album "De Første Kærester På Månen" har solgt i omegnen af 120.000 eksemplarer på blot et par måneder efter udgivelsen.

TV-2 satte automatpiloterne på stand by og høvlede en masse fed rock af

Rockkoncert: TV-2

"Huset og haven, bilen og båden..."

Jeg vågnede kl. 4 i nat med den linje fra TV-2's "Åh, kom nu hjem" kværnende i hovedet. Sangen, der indledte koncerten i Idrætshallen, havde sat sig effektivt fast i min hjerne - akkurat som koncerten havde sat sig fast i min krop.

TV-2 er på alle måder en velsmurt maskine, men denne gang var automatpiloterne sat på stand by. Steffen Brandt havde luget ud i snakken og skiftet en række standardbemærkninger ud med småironiske - eller småstolte - bemærkninger om bandets kanonisering. Optagelsen på kulturkanonen markerede bandet med afspilningen af "Kong Christian". Herligt ukonventionelt og typisk TV-2.

Koncerten var lagt ind i en videoscenografi, der formede sig som en rumrejse. Gråtonede billeder viste scener fra kontrolrum, affyringsrampe og cockpit, indfangede månen og den blå planet, og sluttede med rumkapslens mavelanding i Stillehavet og en overstrømmende velkomst. Inden koncerten kørte samtaler mellem astronauter og kontroltårn over højttalerne, og i pausen holdt sfærisk musik rum-illusionen i live. Om det så var lyssætningen, var den det meste af aftenen holdt i kolde, luftige farver.

Men det var også det eneste åbenlyst iscenesatte ved koncerten. Hvis TV-2 lefler for noget, så er det for den gode musik. For Brandt & Co. gælder det bare om at få høvlet en forbandet masse fed rock af. Og denne gang havde lydmanden afluret Idrætshallens akustik, så man hørte alle instrumenter og fik fuld effekt af den massive rockbund og Burt Bacharach-blæserne.

Fællessang på Bakken-delen med pligtafsyngning af "Vil du danse med mig", "Be Babalula", "Line Jørgensen, Voldum", "Fald min engel" og "Klasselæreren" fylder stadig lovlig meget , men "det er det, de unge vil have", kan jeg næsten høre Steffen Brandt gnække.

Eller rettere "de ikke helt unge" for selv om TV-2 har godt tag i ungdommen, er koncerterne først og fremmest de midaldrendes nostalgiske rejse tilbage til ungdomsskolefester og det første kys. Et univers som nye sange som "Skolens højeste snit", "Hvem vil danse denne nat" og "De første kærester på månen" er skrevet ind i.

TV-2 jagter ikke kun en ungdom, der er for evigt tabt, men anlægger også rumblikket og betragter tilværelsen fra langdistance og giver sig tid til at overveje, om livet nu også er blevet brugt godt nok. Den form for eftertanke finder man i fuldt flor på "Kontoret lukker nu", "Sporløs" og "Moonwalking", der slutter med ordene: "Jeg ser mig selv i spejlet og jeg ser hvad jeg ser: En voksen mand der er klar til at være det han er i live f.eks. i live".

Og i live var TV-2 på denne medrivende "rumrejse", hvor det endnu en gang var keyboardspilleren Henrik "den yngre" Nilsson og The Aarhus Horns, der stod for finesserne. For grundstammen i TV-2, Steffen Brandt, Hans Erik Lerchenfeld, Georg Olesen og Sven Gaul er ikke gudbenådede musikere, men fire rockhåndværkere, der tilsammen formår at opbygge en magi, der i de mest vellykkede øjeblikke næsten kan forveksles med musikalsk ekvilibrisme.

Odense Idrætshal, fredag: Danmarkspremiere på TV-2's "De første kærester på månen"-turné.

TV-2 åbnede deres landsdækkende og totalt udsolgte koncerter fredag aften i Odense og som sædvane med forrsanger Steffen Brandt i front. Det nye album "De Første Kærester På Månen" har nu solgt i omegnen af 120.000 eksemplarer på blot et par måneder efter udgivelsen. TV-2 er i dén grad tilbage - med mindst dobbelt platin! Den første platinplade kom i hus blot få dage efter udgivelsen, hvor anmelderne samtidg roste albummet til skyerne.(Lars Skaaning / Polfoto )
Annonce
OB For abonnenter

Kommentar: Det er for tidligt at nedgøre OB efter nederlaget mod FCK

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Flere bilister kogte over, da farten blev sænket til 80 km/t: Forfulgte forankørende og passede ham op ved frakørslen

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Faaborg-Midtfyns billigste hus er over 100 år gammelt: - Alt ved huset skal laves

Odense

Tidligere landmand er gået til kamp for rent drikkevand: - Denne gang skal vi være på forkant

Faaborg-Midtfyn

Det vrimler med katte i hele kommunen: -Lad være med at fodre den fremmede kat - den bliver hængende

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Podcast

Lyt til "Danmark fortæller": Uffes sidste rejse: En ven i nøden 3:3

Kerteminde

22-årige Christian vil i år ikke mangle en udødelig klassiker til vinteren: Fynsk gårdbutik satser på særlig grøntsag

Sport

Fynboer sætter ny olympisk rekord på cykelbanen

Fyn

Se videoen: Hej, her kommer jeg - Hubot kører med blodprøver på OUH

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Kæresteparret Elin og Jann har købt Faaborg-Midtfyns billigste hus: - Tanken er, at vi skal blive gamle i huset

Fyn

Her rammer den: Sygeplejersker udvider strejke endnu en gang

Annonce