Annonce
Odense

Robotter på sommerferie: Børn bygger robotter på populær sommerskole

Hele uge 27 afholder Teknologiskolen deres sommerskole, Robot Summer Camp. Her får børnene mulighed for at prøve kræfter med basal programmering af robotter. Foto: Victor Juul Grønbæk
Den eftertragtede sommerskole i Odense, Robot Summer Camp, er i fuld gang for fjerde sommer i træk. Her kan skolebørn få chancen for at udleve robotdrømme uanset kompetencer.

Den sædvanlige kødrand af unge studerende er blot et fjernt ekko på de lange gange på Syddansk Universitet i Odense. Med eksamener og sommerferie i luften, er der ikke meget liv at spore i det store betonkompleks.

Alligevel bipper det fra et af universitetets hjørner. I bygning 44, hvor ingeniørerne har deres daglige gang, har 100 skolebørn indtaget undervisningslokalerne. Her bliver der fumlet med dioder, små motorer, Lego og meget andet.

De er alle sammen en del af sommerskolen "Robot Summer Camp". Det er den frivillige forening, Teknologiskolen, der står for afholdelsen af den lærerige uge 27, der står i robotprogrammeringens tegn. Alt sammen med støtte fra Odense Kommunes projekt, "Børnene i Robotbyen".

Blandt de 100 elever sidder Nandini Sheetal på otte år. Med en limpistol forsøger hun at lave en lille kasse i pap.

- Vi laver sådan nogle cubes med en motor, kabler og en knap. Når man tænder knappen, starter motoren og så ryster hele cuben, så den bevæger sig, fortæller hun engageret med limtråde på fingrene.

De yngste børn arbejder med såkaldte rysterobotter, der skal lære børnene, at man med simpel motor kan få en enhed til at bevæge sig.

Det er Nandini Sheetals første gang på Robot Summer Camp, men hun er allerede ret vild med det. Selvom hun har fået sommerferie, ser hun ikke noget i vejen med at tage en uge mere i skole, når det handler om programmering.

- Jeg lærer meget her. Når jeg så skal tilbage til skolen, og vi skal have om det her i klassen, så ved jeg det allerede og kan hjælpe de andre, siger Nandini Sheetal og smiler.

Mens hun lægger sidste hånd på sin papkasse, fortæller hun om sit ønske om at nå at lave en lysende taske i løbet af sommerskolen.

Robot Summer Camp

Foreningen Teknologiskolen afholder sommerskolen, "Robot Summer Camp", for i alt 100 børn i uge 27 (1.-5. juli) på Syddansk Universitet.

Teknologiskolen er en forening, der drives på frivillig basis af teknologiinteresserede forskere, lærere og studerende fra bl.a. Syddansk Universitet, Odense Kommunes skoler og gymnasier.

På sommerskolen er børnene inddelt i to hold, hvor deltagerne er hhv. 6-9 år og 10-16 år gamle. De yngste børn laver dagsprojekter og de ældste bruger en hel uge på et større projekt.

Robot Summer Camp blev oprettet første gang i sommeren 2016 og har lige siden været et sommerhit blandt børn på Fyn.

Programmering på hjernen

Mens Nandini Sheetal og de andre yngste deltagere arbejder med dagsprojekter, er de ældste elever i gang med mere komplicerede projekter, der først står færdig ved sommerskolens afslutning.

Her nørkler børnene med mere komplicerede robotter og sågar computerkodning i det såkaldte "java script".

Blandt de ældste børn sidder 16-årige Albert Bernhard Bunkenborg med sin computer. Han har været tilknyttet Teknologiskolen siden den startede og har en stor passion for programmering.

- Det fede ved programmering er, at man har et problem i starten, som man ikke kan se sig ud af. Det er igennem arbejdet med problemet, at man finder løsningen og det giver et kæmpe dopamin-rush, når man løser problemet, lyder det fra Albert Bernhard Bunkenborg.

Et af ugens store projekter er et interaktivt board med lys, der kan indstilles til forskellige slags spil. Hertil har den 16-årige programmerings-entusiast valgt at udvikle en hjemmeside, der kan registrere, hvem der har high-scoren på deres interaktive board.

Albert Bernhard Bunkenborg fortæller også, at han bruger meget af sin fritid på programmering. Faktisk er han i gang med at udvikle et program, der skal selv skal kunne løse sudoku'er.

Hans store lidenskab for robotter og programmering har også haft stor betydning for valget af ungdomsuddannelse efter sommerferien.

- Jeg var slet ikke i tvivl om, at det er HTX jeg skal starte på. Kan sagtens se mig selv arbejde med programmering i fremtiden, fortæller han.

Ønsker man at ens børn skal deltage i næste års udgave af Robot Summer Camp, gælder det i øvrigt om at holde øje med tilmeldingerne, da der blot gik et par dage før alle 100 pladser var besat.

Annonce
Odense For abonnenter

Rekordresultat i gourmetrestaurant: - Vi har været dygtige, vi har haft rigtig mange gæster

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Mug på væggene, fugtplamager og skimmelvækst: Staten sælger nedslidte ejendomme, efter 100.000 træer er plantet i området

Sydfyn For abonnenter

Sydfynsk vingård solgt efter tre dage på markedet: - Det er ikke helt normalt, at en ejendom bliver solgt så hurtigt i den prisklasse

Middelfart

Ejby manglede en tradition - nu står frivillige sammen om at skabe den

Sport For abonnenter

Odense Håndbold kan score DM-guldet på festdag - men holdet og Mie Højlund må forvente modtræk

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Nyborg

Har lige åbnet med take away: Nu ryger skiltet i Facaderådet

Odense For abonnenter

21-årig sprang om på bagsædet under kørsel: Kørte ind i politibil

For abonnenter

Underskuddet er på 27,8 millioner kroner, men optimismen er intakt: Der er meget, der går vores vej

Odense For abonnenter

Madanmeldelse: Et brag af en aften HOS Hemme og Spolum

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Kerteminde

Ny runde hærværk mod biler i midtbyen: Nogen har set sig gal på sidespejle

Odense For abonnenter

Søren Lundgaard købte hus i 2013, og letbanen blev brugt som salgsargument: - Jeg tænkte bare, 'det bliver pissegodt for vores huspris'

Assens

Hans på en vild mission: Han kører Fyn rundt på et døgn - og den gamle knallert fra 1974 ville ikke starte

Annonce