Annonce
Erhverv

Robotter kan hjælpe laboranter, køkkenpersonale og sygeplejersker

Robotten MIR100, en mobil robot til transport, udviklet af robotvirksomheden Mobile Industrial Robots (MIR) Arkivfoto: Lasse Hansen
Allerede i dag er robotter på vej ind i en række brancher, hvor de kan frigøre personale fra ensidigt og nedslidende arbejde.

Brødtekst

Robert løfter i sundhedssektoren

På plejehjem, sygehuse og rehabiliteringscentre hjælpen robotten ROBERT fra Life Science Robotics i Aalborg både borgere/patienter med at få mere genoptræning uden at belaste fysioterapeuter og sosu’er. Nogle opgørelser har vist, at 72 procent af alle fysioterapeuter har smerte i led og skulder. Ligeledes bliver patienter med blodpropper og hjerneblødninger og andre lammelser trænet 30 minutter til 45 minutter pr. dag. Det er for mange patienter ikke tilstrækkeligt, og her kan et værktøj som ROBERT hjælpe.

Mobilrobotten henter opvasken

På Sygehus Sønderjylland har kantinepersonalet fået en robothjælper til at hente det brugte service. Nu bestiller plejepersonalet ude på afdelingerne mobilrobotten fra Mobile Industrial Robots, og så kommer den og henter opvasken.

- I begyndelsen var nogle medarbejdere lidt forbeholdne, men nu er robotten blevet en del af dagligdagen. De, der plejede at køre vognene, er glade for at slippe. De bruger i stedet tiden på at lave mad. Det giver større arbejdsglæde, fortæller logistikchef Hans-Jacob Madsen på Sygehus Sønderjylland.

Laboranter får en robothånd

Det koster hvert år mange sygemeldinger blandt laboranter, men nu har virksomheden Flow Robotics i København udviklet en lille fleksibel samarbejdende pipetterings-cobot, som gør det rentabelt og muligt at automatisere små opgaver, der ændrer sig tit.

- Jeg har selv set, hvordan man i laboratorier tidligere kun har kunnet vælge mellem den anstrengende håndpipettering eller store, dyre maskiner, der først kunne køre efter seks til tolv måneders indkøring. Nu er der en fornuftig mellemvej og dermed ikke længere grund til, at ansatte slides op af manuel pipettering. Det er en virkelig god nyhed, siger Charlotte Rossmeisl, CCO i Flow Robotics og tidligere afdelingsleder hos Novo Nordisk.

Optimus kører 10 kilometer om ugen

Fem sygehusafsnit på Sjællands Universitetshospital i Køge får nu daglige førerløse leverancer fra hospitalets Sterilcentral. Transporten rundt på hospitalsgangene sker med en mobil robot fra Mobile Industrial Robots. Implementeringen er også et led i realiseringen af en fleksibel og automatiseret logistik på det kommende supersygehus på 190.000 kvadratmeter.

Han hedder Optimus. Sådan omtaler personalet på Sjællands Universitetshospital i Køge den MiR100-robot, som siden juni 2018 har automatiseret den interne transport af sterile forbrugsvarer på hospitalet. Den nye teknologi har hurtigt vundet indpas på hospitalet, fordi Optimus forbedrer servicen, minimerer lagerplads, sparer skridt og forebygger mangelsituationer. Robotten tilbagelægger mere end 10 kilometer om ugen.

Annonce
For abonnenter

Kim solgte sin virksomhed for et trecifret millionbeløb: - Man skal aldrig blive iværksætter for pengenes skyld

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Charlottes børn har flere gange sovet på banegården: Transportminister vil nu have undersøgt behovet for nattog på Svendborgbanen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn

Beredskabet måtte opgive søgningen: Mand svømmede ud på midten af sø og forsvandt fra overfladen

Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Odense

- Det er et meget specielt øjeblik: I årevis har Ole jagtet det perfekte billede- pludselig sad ugleungerne lige foran ham

Navne For abonnenter

Som far så datter - Anika får energi af sit frivillige arbejde

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

OB

Se videoanalyse og højdepunkter: VB fik skovlen under OB til sidst

Navne For abonnenter

Stjerne i "Langt fra Las Vegas": Nu er Sofie revystjerne på Fyn

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Erhverv

Stålgigant ansætter på livet løs til ny fabrik - breder sig over kæmpe areal

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Sport For abonnenter

Modgangen vendt til endnu en triumf - Odense Håndbold ser frem til drømmefinalen mod Esbjerg

Odense For abonnenter

Kendt fra Bagedysten - nu sælger hun kager i Odense: - Folk kan blive helt chokerede over prisen

Sydfyn

Slut med Stenstrup-manøvren: Bramsen og Helveg vil lave vigespor på Svendborgbanen

Annonce