Annonce
Indland

Robotter i fokus: 1000 gæster til Odense-konference

En busfuld af de internationale og danske gæster til Robobusiness tog forskud på konferencen i går, hvor de besøgte en række af firmaerne i Odenses robotklynge. Bl.a. Effimat Storage Technology viste sig frem. Foto: Robert Wengler

Gæster fra USA, Europa og Asien mødes i dag til konferencen Robobusiness, som for første gang finder sted i Odense

Annonce

Ambitionen om at blive et internationalt robot-centrum bliver i dag yderligere styrket for Odense og Fyn, når 1000 gæster fra den internationale robotbranche mødes i byen.

Det sker, når Robobusiness Europe for første gang finder sted i Odense med deltagelse af gæster fra Japan, Singapore, USA og en lang række europæiske lande for blot at nævne nogle få lande.

De mange gæster kan de næste dage vælge mellem 150 indlæg og taler, udstillinger fra 100 virksomheder og en stribe arrangementer i Odense Congres Center, som ligger kvadratmeter til Robobusiness Europe. Konferencen har tidligere fundet sted to gange i Italien og en enkelt gang i Danmark, da Billund var vært.

Alle tre tidligere konferencer blev arrangeret i et samarbejde mellem den fynske robot-virksomhed Blue Ocean Robotics og en italiensk partner, men i 2015 etablerede Blue Ocean et decideret selskab til at stå for konferencen.

- Det blev besluttet for at sikre, at der var maksimalt fokus på selve konferencen, siger Marianne Andersen, som har været administrerende direktør i Robobusiness Europe siden april 2015.

Efter måneders forberedelser er hun klar til at skyde konferencen i gang i dag.

- Vi har fået tilmeldinger helt op til konferencen, så sent som i sidste uge fik jeg tilmeldinger fra Japan og Singapore, siger direktøren.

Formålet med konferencen er at skabe fællesskab og netværk mellem virksomheder, investorer, universiteter og organisationer på et internationalt plan.

- Det handler om at få opmærksomhed omkring Odense som robotby, og for os handler det om at skabe et større netværk, vi ser os selv som en paraply, som forbinder små og store firmaer til universiteter og investorer, siger hun.

Men også at vise, hvad robotbranchen kan nu og debattere og diskutere om, hvor den skal hen i fremtiden.

Samtidigt er det en unik mulighed for at brande Odense og den robotklynge, der er skabt både i byen og på resten af Fyn.

Annonce

Robotklyngen vises frem

- Odense vil gerne vise verden at vi har en fantastisk robotklynge, det vil vi gerne vise frem og vi vil også gerne vise byen frem. Det primære er dog, at vi skal vise, at der sker en masse inden for robot-verdenen i Odense, siger Marianne Andersen.

Der er i den forbindelse arrangeret ture og besøg til virksomheder som Mobile Industrial Robots, Effimat og naturligvis kronjuvelen i den fynske "robotic valley", som nogen ynder at kalde klyngen, Universal Robots.

Mange af de internationale kunder, som blandt andre UR og Effimat har, bor langt fra Fyn og Danmark, og selv om det ikke er en hindring i en verden med gratis Skype.telefoni og billige flybilletter, så er det planen at lade Robobusiness flytte ud i Europa hver andet år.

- Vi tror ikke på, at vi kan være her i Odense hvert år - vi skal have nye firmaer og nye deltagere med hvert år. Der skal ske noget nyt, så næste år regner vi med at holde konferencen i Holland, hvor der er også et robotcluster, men året efter skal vi tilbage til Odense, siger direktøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Annonce