Annonce
Erhverv

Robotter hitter: Automationsdag udsolgt

Direktør Mads Nychel og resten af Egatec-holdet inviterer til Automationsdag fredag i virksomheden, hvor man kan melde om alt udsolgt og 500 deltagere. Arkivfoto

I blot sit andet år har robot- og automationsvirksomheden Egatec i Odense skabt en så attraktiv dag med fokus på robotter og løsninger til automation, at man kan melde alt udsolgt til fredag, hvor 500 gæster kommer forbi.

Der er oprettet en venteliste og folk ringer og skriver stadig til arrangørerne for at komme ind.

Der er ikke tale om Tinderbox-festivalen eller navne som Kim Larsen eller Killers, men derimod Automationsdagen og navne On Robot, Trivision og Nordbo Systems, når den den fynske virksomhed Egatec inviterer indenfor til en dag om automationsløsninger og robotter fredag.

Det sker på Hvidkærvej i industrikvarteret i det sydlige Odense - men hvis du ikke allerede har en billet, så skal du håbe på ventelisten, for de 500 pladser til arrangementet er revet væk.

Det fortæller adm. direktør i Egatec, Mads Nychel.

- Den store interesse betyder dog, at vi er nødt til at lukke for flere tilmeldinger til Automationsdagen på fredag. Vi glæder os enormt meget til at byde alle de mange gæster og udstillere velkommen til en fantastisk netværksdag, siger han.

Han glæder sig over, at arrangementet, som Egatec lancerede sidste år, allerede har skabt så megen opmærksomhed og tiltrækker så mange gæster - også fra udlandet. Sidste år kiggede 200 forbi - men det tal er altså mere end fordoblet i år.

- Det er dejligt at se, at kombinationen af et stærkt program, spændende udstillere og en målrettet markedsføringsindsats har båret frugt og at folk har taget Automationsdagen til sig som hele branchens netværks-arrangement, siger han.

firmaer som Mobile Industrial Robots, Effimat, Nordbo Systems og Trivision, som er blandt de mere end 30 udstillere, som får kvadratmeter til rådighed i hallerne hos Egatec. Også gribere fra Odense-firmaet On Robot Aps vil være udstillet på dagen - On Robot, som er stiftet af tidligere Universal Robots-udvikler Bilge Jacob Christiansen, er indstillet til årets automationspris hos DIRA - det danske robotnetværk.

Udover udstillere vil der også være oplæg om Industri 4.0, hvo Claus Holm fra firmaet Festo fortæller, hvilken rolle Industri 4.0 har påvirket det firma.

Endelig vil den tidligere Svendborg Rabbits basketspiller Antonio Porta dyste mod en robot om at score flest point. Gæsterne kan også forsøge at slå robotten.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce