Annonce
Erhverv

Robotter helbreder dig og skriver din avis: Kom gratis til foredrag om fremtidens robotter

Torsdag er er den sidste af tre dage for Robotmessen R-18. Foto: Kent Rasmussen

Fyens Stiftstidende fortæller blandt andet om en nyhedsrobot på robotmessen i Odense Congress Center, der begyndte tirsdag og slutter torsdag. Programmet begynder klokken 9 og slutter klokken 16.

Torsdag myldrer det med gratis muligheder for at blive klogere på det odenseanske roboteventyr, når robotmessen R-18 slår dørene op for gæsterne fra klokken 9 i Odense Congress Center. Der vil være både store nationale og internationale talere på scenen fra 9 til 16.

Messen begyndte tirsdag og slutter torsdag, hvor der er fokus på, hvordan man kan bruge robotterne i brancher, som ikke traditionelt bruger robotter. Det er for eksempel hospitalsvæsenet, vandværker, mediebranchen, bankverdenen og mange flere.

Fyens Stiftstidende er for eksempel repræsenteret i torsdagens program, hvor erhvervsjournalist og nyhedsrobotudvikler Jesper Beenfeldt Nielsen samt data- og analyseredaktør Claes Senger Holtzmann vil gøre tilhørerne klogere på deres arbejde med at producere artikler ved hjælp af en robot.

Derudover vil rådmand Susanne Crawley fortælle, hvordan Odense kan sikre sig en førerrolle i robotindustrien også i fremtiden.

Annonce

På hovedscenen i Odense Congress Center kan man opleve SDU-professoren, Alf Rehn, som også er medlem af Thinkers50, som er et verdensomspændende netværk til at udbrede gode ledelsesidéer.

Han vil fortælle, hvordan vi skal tænke helt anderledes om robotter og bruge dem i virksomhederne.

Som afslutning på den tre dage lange robotmesse kommer en af robotbranchens sværvægtere, Etienne Augé fra Erasmus University Rotterdam. Hans budskab er, at vi ikke må være bange for robotterne, men derimod skal overveje, hvordan vi kan bruge dem, og hvilken viden, vi ønsker at give videre til dem.

Hele programmet for robotmessen finder du her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce