Annonce
Erhverv

Robotter, droner og it-firmaer

Vækstfonden hentede en tre-cifret milliongevinst, da Universal Robots blev solgt i 2015, den har siden investeret i virksomheder som Onrobot, Effimat, Quadsat og senest Quickorder.
Annonce

Brødtekst

Milliardgevinst på UR

En af de mest omtalte investeringer, som Vækstfonden har lagt på Fyn, var i robotvirksomheden Universal Robots. Vækstfonden kom med tidligt med et to-cifret millionbeløb tilbage i 2008 og sad dermed på en større ejerandel, da UR i 2015 blev solgt til amerikanske Teradyne for et samlet beløb på 2,3 milliarder kroner. Af dem endte knap en milliard kroner hos Vækstfonden.

Automatiseret lagerløsning

Sammen med bl.a. Peter Mads Clausen fra Danfoss-familien har Vækstfonden investeret i den fynske lagerteknologi fra Effimat Storage Technology, som bl.a. leverer automatiserede lagerløsninger til bil- og flybranchen, men også til medicinalfirmaer og andre industrier i ind- og udland.

Droner tester antenner

Den fynske startup Quadsat, der står bag teknologi til at teste antenner ved hjælp af droner, har investor Helge Munk med i ejerkredsen. Derudover har Vækstfonden ydet et lån til virksomheden i form af en Early Engagement-investering, som også er den type investering, der er lagt i virksomheden Quickorder.

En butik til robotten

Enrico Krog Iversen var også med som del af Universal Robots-rejsen, da Vækstfonden scorede den helt store gevinst på den fynske robotarm. De to er sammen igen nu, hvor Enrico Krog Iversen sammen med Vækstfonden og en amerikansk venturefond har investeret i Onrobot, der står bag en såkaldt one-stop-shop med udstyr til robotarme og automation indenfor alt fra gribere til visionudstyr.

Digitaliserer restauranten

Vækstfonden har netop investeret syv millioner kroner i it-virksomheden Quickorder, som har sat sig for at digitalisere restaurantbranchen. Med et it-system fra den fynske startup kan restauranten håndtere alt fra reservationer til menuer, betalinger, vagtplan og lagerbeholdning i et system. Quickorder fik sidste år et startlån gennem Vækstfonden og er nu blevet del af fondens såkaldte Early Engagement-investeringer.

Annonce
Annonce
Odense

Mand voldtaget på institution

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Nyeste tal: De konstaterede tilfælde af corona er markant på retur i Nyborg Kommune

Annonce