Annonce
Debat

Robotteknologi i børnehøjde

Odenses unge vokser op i en helt særlig by. En by med et stærkt forskningsmiljø og en vækstende robot- og droneindustri. Det skal vi naturligvis være glade og stolte over, men vi skal ikke stoppe der. Vi skal bruge vores position som robotby aktivt i den måde, vi uddanner vores børn til fremtiden. Ambitionen er klar: Det skal ikke være tilfældigt, om man som barn i Odense Kommune møder den del af byens erhvervsliv, der beskæftiger sig med robotter, droner og digitalisering.

I Odense har vi lanceret det, vi kalder Børnene i robotbyen, hvor det odenseanske erhvervsliv, forskningsmiljø og kommunen tager et fælles ansvar for at udvikle vores børns nysgerrighed, samarbejdsevner og lysten til at skabe nye løsninger med fremtidens teknologier.

Et helt konkret eksempel på, hvordan vi bringer byens robot- og teknologivirksomheder sammen med byens unge er innovationsdagene Future Innovators, der løber af stablen over de næste fire dage.

Over 1000 børn og unge er inviteret på en innovationsrejse af Syddanske Forskerparker, med hjælp fra både private fonde og Odense Kommune. En rejse, der er fyldt med vilde ideer, højt tempo og spændende udfordringer. Med Future Innovators kobler vi de unges undervisning sammen med virkelighedens verden og giver dem indblik i og praktisk erfaring med innovation, iværksætteri og teknologi. De unge bliver udfordret i fire forskellige workshops omkring hovedtemaet, som i år er en togulykke. Ved hjælp af robotter til at finde vej, sensorer til at måle puls og varme, godt teamwork og egne kompetencer skal de unge finde og hjælpe de tilskadekomne. Hver af de fire workshops er knyttet sammen med lokale virksomheder, og hele 13 robot- og teknologivirksomheder i byen er del af Future Innovators i år.

Vi ved, at fremtidens samfund kræver kompetencer, som går langt udover de ting, der blev forventet, da de to forfattere til dette synspunkt var unge. Fremtidens arbejdsmarked kalder på andet og mere end flotte karakterer. De unge får brug for kompetencer, som i langt højere grad end tidligere er baseret på stærke samarbejdsevner, forståelse af fællesskabet og den enkeltes rolle deri samt en digital og teknologisk forståelse, der ligger på rygraden. Vi tror på, at det tætte samarbejde mellem det lokale erhvervsliv, forskningsmiljøet i Odense og Odense Kommune i form af f.eks. Future Innovators er med til at løfte vores by og give vores unge et stærkt ståsted i fremtiden. Folkeskolen har altid spillet den primære rolle, når vores børn skulle gøres klar til en videregående uddannelse, men vi har ikke konsekvent tænkt fremtidens job og det gode liv ind i den algoritme - det gør vi nu, og vi ser børnenes møde med robotteknologi som en vigtig del af Odenses identitet anno 2018.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Uenighed om straffen: Anklager og forsvarer milevidt fra hinanden i sag om sexovergreb på dement kvinde

Kultur

Glamsbjerg lyser julen ind

Faaborg-Midtfyn

Udsigt til kaos i skraldespanden: Også politikere frygter, at ny affaldsordning bliver ringere end den gamle

Annonce