Annonce
Erhverv

Robotfirmaer udvalgt til millionprojekt

Cabinplant i Haarby har masser af erfaring i automationsløsninger, som de nu skal bruge i det nye projekt, hvor de bl.a. indgår sammen med helt nye og meget yngre robotfirmaer. Arkivfoto

Fire firmaer - deriblandt to fynske - skal medvirke i automationsprojekt til 25 millioner kroner

Cabinplant i Haarby har masser erfaring med automationsløsninger og Corepath Robotics fra Odense er blandt de nye fremadstormende fynske robotfirmaer.

Nu skal de begge deltage i automationsprojektet Automationsboost, som tilbage i december sidste år fik 25 millioner kroner i støtte fra Syddansk Vækstforum.

Projektet er blevet til i samarbejde mellem Robocluster og Væksthus Syddanmark. Målet er at gøre små- og mellemstore virksomhedere klogere på automation og få firmaerne til i højere grad at investere i automation.

I første omgang skulle der findes fire virksomheder til at deltage i projektet i en første ansøgningsrunde, som nu er færdig.

Corepath Robotics blev tidligere i år udvalgt til en plads hos den nye robotkuvøse hos Odense Robotics og Teknologisk Institut, men nu skal den blot 11 måneder gamle virksomhed altså også indgå i det nye automationsprojekt under Væksthus Syddanmark.

Det samme skal bl.a. firmaet Easyrobotics fra Sønderborg. De fire udvalgte firmaer skal bl.a. samarbejde med virksomheder som Cabinplant i Haarby om at teste de nye løsninger.

Samarbejdet skal munde ud i, at virksomhederne får udviklet en automatiseringsløsning, som også kan overføres og sælges til andre virksomheder.

Om de udvalgte innovationsprojekter siger Cluster Manager i RoboCluster, Bjarke Falk Nielsen i en pressemeddelelse:

- De projekter, vi i bevillingsudvalget har valgt at støtte, har alle et stort potentiale for at løfte robotmarkedet i Danmark. Det er vi i RoboCluster glade for, fordi det bidrager til at nå vores vision om at gøre Danmark til foregangsland for udvikling og innovativ brug af robotteknologi og automation.

Det bliver ikke den sidste runde, for der er fortsat et stort potentiale i at automatisere små og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark, fortæller direktør i Væksthus Syddanmark, Liselotte Hohwy Stokholm:

- Automatisering i små og mellemstore virksomheder betyder i mange tilfælde, at arbejdspladserne bevares i Danmark, fordi det giver mulighed for en bedre og mere effektiv produktion, som så afføder flere arbejdspladser hos virksomhederne og deres underleverandører, siger hun.

Næste ansøgningsrunde løber frem til 17. maj, og flere små og mellemstore virksomheder kan deltage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce