Annonce
Erhverv

Robotfirmaer på kapitaljagt i Odense: Det er som at komme hjem

I de indlagte pauser havde de danske og enkelte kinesiske investorer mulighed for at høre mere om de forskellige firmaer, men selve investeringerne og samarbejdet bliver først skabt i månederne efter den indledende macthmaking onsdag i Odense. Foto: Kim Rune

Pengemænd og robotudviklere stod ansigt til ansigt onsdag eftermiddag i Odense, hvor 15 virksomheder havde mulighed for at pitche sig selv foran 45 små og store investorer.

"To millioner kroner for 25 procent af firmaet". "Vi tilbyder en bid af kagen for 2,6 millioner kroner". "Vi har et ønske om 750.000 kroner inden for det næste halve år og yderligere tre millioner kroner om et år".

Op mod 100 millioner kroner i alt stod der på ønskelisten, da 15 virksomheder onsdag var til matchmaking med 45 private investorer og kapitalfonde arrangeret af Odense Robotics.

Efter et besøg hos organisationen og rundtur på Teknologisk Institut var det tid til at pitche teknologi og firmaer og præsentere ønsker for de mange investorer, som både var store og små.

- Det er første gang, jeg er med til sådan noget her, men jeg vil selvfølgelig gerne støtte Odenses udvikling inden for industri og robotter, sagde 79-årige Niels Kristiansen fra Odense, som ifølge egne optegnelser har tjent millioner på aktiehandel og investeringer, siden han begyndte at investere sine pensionsmidler fra tiden som folkeskolelærer.

Han har bl.a. lige investeret i Blue Ocean Robotics sammen med den noget mere kendte erhvervsmand Niels fra Odense med efternavnet Thorborg.

Den pensionerede skolelærer var bænket side om side med folk som tidligere UR-direktør og storaktionær Enrico Krog Iversen og venture- og kapitalfonde.

Annonce

De pitchede15 små og større virksomheder pitchede deres teknologi og løsninger på investorsummit onsdag hos Teknologisk Institut.

Scape Technologies, Robotic Sport Solution, Robot at Work, Stable Gear, Tiny Mobile Robots og Wallmo var nogle af navnene på virksomhederne, som kommer fra hele landet. Teknologierne spænder fra gps-styret opsamling af golfbolde til binpicker-systemet fra fynske Scape Technologies.

De havde penge med

45 investorer deltog i mødet, som var arrangeret af Odense Robotics. Blandt dem var både private som tidligere UR-direktør Enrico Krog Iversen, tidligere ejerleder af Kokken & Jomfruen Henrik Nygaard og 79-årige tidligere skolelærer Niels Kristiansen (som har investeret i fem virksomheder - bl.a. Blue Ocean Robotics), men også KMD Venture og Vækstpartner Kapital.

15 firmaer fra hele landet havde mulighed for en indledende pitche for de mange fremmødte investorer og bagefter var der mulighed for at mødes i mindre grupper og stille de lidt hårdere spørgsmål. Her er det direktør Claus Risager fra Blue Ocean Robotics, som pitcher firmaets robot til at løfte patienter og ældre - Multi-Tower, som BOR søger investorer til. Foto: Kim Rune

Et produkt der virker

KMD's venturefond var til stede. De har lige investeret i Odense-robotten Kubo, som vandt en stor international konkurrence i Portugal for få uger siden.

Klaus Davidsen fra Vækstpartner Kapital, som investerer fælles for 27 meget kapitalstærke erhvervspersoner fra hele landet (heriblandt Enrico Krog Iversen) var også til stede. Kapitalfonden har for blot to måneder siden investeret i Odense-firmaet Trivision.

- Vi kigger efter firmaer, som er i gang og har vist, at de har et produkt og en forretning, som fungerer. Vi plejer at sige, at der gerne må være en stærk teknologi på plads og en omsætning mellem fem og 10 millioner kroner. Vi er ikke ude efter de helt små startups, sagde Klaus Davidsen, som fremhæver det økosystem fra uddannelse over mindre virksomheder til den helt store storebror i Universal Robots som afgørende for den udvikling, Odense gennemgår for tiden.

- Om jeg investerer i noget i dag ved jeg ikke endnu, men jeg har set flere spændende ting, sagde han.

Som at komme hjem

Det er netop den besked, som arrangør fra Odense Robotics, investeringsmanager Michael Hansen allerhelst vil høre.

- Det er på tide, vi får det her i Odense. Det er med til at cementere Odenses position som Danmarks robotcentrum - men også centrum for robotkapitalen her i landet, siger han og understreger, at næste investormøde allerede er på tegnebrættet.

Hos nogle af de udenbys virksomheder, som er kommet for at pitche deres virksomheder lyder det helt rigtigt.

- Du skal til Odense, hvis du vil snakke robotter og forsøge at finde kapital, sagde stifter af Tiny Robots, Jens Kristensen fra Aarhus, som ofte tager turen til Odense.

Det gør klaus Kejse, partner i Stable Gear Aps, som har udviklet en selvkørende firehjuls og styret robotvogn, til gengæld ikke ret meget længere. Han er nemlig ved at flytte til Odense fra Roskilde.

- Det er her det sker på robotområdet. Det er virkelig som at komme hjem, og det kan kun gå for langtsomt med at flytte hertil, sagde han.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce